Heraanleg Eiermarkt start in februari 2020

28 nov

De eiermarkt is een gezellig plein net achter de Grote Markt en staat gekend voor zijn bruine kroegen en populaire danscafés. Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “De huidige bestrating is niet langer veilig en er liggen veel losse stenen. Een heraanleg dringt zich op. De werken gaan van start half februari 2020.”    

De werken voor een heraanleg komen er op vraag van de politie en de handelaars. Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: ““De Eiermarkt, een gezellig plein vereist een goede bestrating. De huidige kasseien worden opgebroken en teruggeplaatst. In de Rozemarijnstraat en de Geernaartstraat vernieuwen we het wegdek van gevel tot gevel.”

Eiermarkt

Timing

Behoudens onvoorziene omstandigheden starten de werken half februari, de werken zullen een 4-tal weken duren. Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “Vorige week was er een overlegmoment met bewoners en handelaars. Bij het plannen van werkzaamheden proberen we de hinder zoveel mogelijk te beperken. We kiezen er bewust voor om de werken uit te voeren in de kalmste periode van het jaar.