Katelijnestraat: start fase 5 op 12 november

7 nov

Katelijnestraat: werkzaamheden nutsleidingen tussen inrit parking Katelijne en Arsenaalstraat (kruispunt inbegrepen):vanaf 12 november pare kant vanaf 19 november onpare kant werfzone.

De aannemer werkt vanaf 12 november aan de pare kant en in principe vanaf 19 november aan de onpare kant tussen de inrit parking Katelijne en de Arsenaalstraat (kruispunt inbegrepen). Hoofdzakelijk vinden de werkzaamheden plaats in de voetpadzone maar de graafmachines palmen de rijweg in waardoor er geen gemotoriseerd verkeer mogelijk is.
 
Wanneer

Tussen 12 en 18 november a.s. (pare kant) en tussen 19 en 28 november (onpare kant).

let wel:
De vermelde data zijn richtdata. De aannemer probeert deze zoveel als mogelijk te respecteren. Onvoorziene omstandigheden (weerverlet, moeilijkheden bij de uitvoering) kunnen deze data wijzigen. Vast staat dat de einddatum van de werkzaamheden aan de nutsleidingen niet in het gedrang komt (14/02/2020).
 
Verkeersverloop
geen gemotoriseerd verkeer mogelijk in de Katelijnestraat, vanaf de Arsenaalstraat (kruispunt inbegrepen) tot aan de inrit naar de parking Katelijneplaatselijk verkeer blijft mogelijk tot aan de werf door het invoeren van tijdelijk tweerichtingsverkeer tussen de Katelijnevest en de Arsenaalstraat en tussen de Oude Gentweg en de inrit parking Katelijnede inrit parking Katelijne in de Katelijnestraat is bereikbaar via de Gentpoortvest, de Boudewijn Ravestraat, de Oude Gentweg, de Werkhuisstraat, de Nieuwe Gentweg, Ankerplein en Katelijnestraat.de Arsenaalstraat, Sulferbergstraat, Colettijnenstraat en Colettijnenhof zijn bereikbaar via de Oostmeers, de Professor Dr. Sebrechtsstraat, het Wijngaardplein en de Arsenaalstraat. Het paaltje aan het Minnewater is tijdelijk weggenomen zodat het plaatselijk verkeer deze route kan volgen.

Let op: in tegenstelling tot de vorige periode is er enkel verkeer toegelaten vanaf de Professor Dr. Sebrechtsstraat in de richting naar de Arsenaalstraatde Arsenaalstraat, de Sulferbergstraat, de Colettijnenstraat en het Colettijnenhof zijn te verlaten via de Katelijnestraat, namelijk door rechts af te slaan richting Katelijnepoort. Dit maken we mogelijk door tweerichtingsverkeer in te voeren tussen de Colettijnenstraat en de Katelijnevest.de Mariastraat, Dijver, Predikherenstraat … zijn tijdens de weekdagen bereikbaar via de Zuidzandstraat of via de Nieuwe Gentwegde bevoorrading van de handelszaken Katelijnestraat (gelegen voorbij de werfzone) en van de Mariastraat en omgeving gebeurt via de Nieuwe Gentweg of Wijngaardstraatuit de Nieuwe Gentweg kan men naar de Oude Gentweg rijden of naar de Katelijnestraat in de richting van de Mariastraat/Dijver of naar de inrit parking Katelijnein de volgende straten wordt het verkeersverloop weer genormaliseerd: Kastanjeboomstraat en Boudewijn Ravestraat