Aanplant klimaatboom

15 mrt

Samen met de jongeren van Youth for Climate ging ik op vrijdag 15 maart 2019 een boom (lijsterbes) planten in het Koning Albert I-park. Hiermee vragen we aandacht voor een beter klimaat.

Schepen Mercedes Van Volcem ontvangt de jongeren om te luisteren en deelt hun bezorgdheden. Met het beleid op Openbaar Domein waarvoor de schepen bevoegd is, wil ze hiermee aan de slag. “Het is belangrijk dat we niet alleen luisteren naar de stem van de jeugd, maar er ook effectief iets mee doen. Deze aanplantingsactie is vandaag eerder een symbolische actie en geeft aan dat we de oproep van ‘Youth for climate’ ter harte nemen, maar in het beleidsprogramma 2019-2024 dat we maandag aan pers en publiek hebben voorgesteld, kies ik als schepen van openbaar domein resoluut voor een duurzame, milieuvriendelijke en slimme inrichting van de publieke ruimte.”

“Door voldoende groen aan te planten en extra ruimte te geven aan het water, vangen we de gevolgen van de klimaatveranderingen veel beter op. Waar mogelijk proberen we de natuur te behouden en voorzien we zo veel als mogelijk extra groene ruimte. Zo streven we naar meer natuurlijke fixatie van het broeikasgas CO2 op het Brugse grondgebied. Eén van de prioriteiten van ons stadsbestuur is het uitrollen van een groot parkenplan, want parken en stadstuinen zijn de groene longen in onze stad. Voorts vergroenen we ook verder onze invalswegen”, aldus schepen Mercedes Van Volcem.