Bebloeming van Brugge

29 apr

Op zaterdag 20 april vindt de verdeling plaats van de bloemen (rode hanggeraniums) van de bebloemingsactie van Stad Brugge.

“Deze actie is er voor de Brugse buurten die meer kleur in hun buurt willen en valt onder het aanbod van de Brugse Buurtcheques. Het aantal buurtcomités die de bloemetjes aanvragen, is dit jaar weer gestegen. “Heel leuk”, zegt Van Volcem.

De verdeling vindt plaats op de site van de Groendienst van de stad. Schepen van Groen Mercedes Van Volcem: “Op die dag zullen 40.165 bloemetjes verdeeld worden over 94 buurtcomités. Dat zijn er 3.000 meer in vergelijking met vorig jaar. We kunnen dus gerust spreken van een groot succes.”

“Het doet me bijzonder plezier dat deze actie binnen het aanbod van de Brugse Buurtcheques nog steeds in de smaak valt bij de Bruggelingen. Het is een fantastische manier om meer kleur, meer leven en dus ook meer sociaal contact in elke straat tot stand te brengen. Vandaag is dus elke ‘buurt aan de beurt’. Als stadsbestuur zetten wij dergelijke acties graag op het getouw.”

De verdeling begint ’s ochtends om 9 uur. De site van de stedelijke Groendienst wordt opgedeeld in drie delen waar de bloemen worden gedistribueerd. Ieder buurtcomité werd op de hoogte gebracht bij welk afhaalpunt en wanneer men de bloemetjes kan komen afhalen. Het opdelen van de site is vooral bedoeld om alles volt te laten verlopen en geen (grote) file te veroorzaken. De verdeling gebeurt door medewerkers van de Groendienst en de Vrijwilligerscentrale.

Meer info www.brugsebuurten.be