Bouw brug Schipdonk- en Leopoldkanaal zal twee maanden langer duren

31 okt

Tussen juni 2014 en april 2015 plande het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de bouw van de eerste nieuwe brug over het Schipdonk- en Leopoldkanaal te Knokke. Uit een parlementaire vraag van Mercedes Van Volcem (Open Vld) aan minister van mobiliteit Weyts (N-VA) blijkt dat de bouw twee maanden vertraging opliep.

Door opgelegde beperkingen inzake de toegelaten inname van een deel van het Leopold- en Schipdonkkanaal diende een bijkomende fase in de bouw van de funderingszolen ingelast te worden, waardoor de bouwtijd met twee maanden toeneemt.

Tijdens deze periode is het jaagpad langs de kanalen afgesloten voor fietsers. Aansluitend wordt een tweede nieuwe brug gebouwd waarbij het jaagpad vrij zal gehouden worden.  De fietsers hebben een volwaardige omleiding via de N376-Heistlaan en de N300- Sasstraat. Deze wegen zijn voorzien van een veilig vrijliggend fietspad. Ter hoogte van de werken op de Heistlaan is er een bypass voorzien rond de werken met ook een vrijliggend fietspad.

Het kostprijs voor de realisatie van de brug kadert in het budget voor de realisatie van de A11 dewelke in totaal 587 miljoen euro bedraagt.