Brugge

Bloemen aan de bruggen waren een succes!

BRUGGE- Onder mijn impuls investeerde Stad Brugge dit jaar verder in hanging baskets. Maar liefst 284 stuks extra kregen een plaats op het openbaar domein. Samen gaven ze de stad een groene metamorfose. Binnenkort worden ze weggenomen omdat ze bijna zijn uitgebloeid. Als schepen van Openbaar Domein was ik de motor achter de nieuwe kleurrijke initiatieven om onze stad verder te bebloemen en vergroenen.

hanging basket van volcem investeert stad brugge

Hanging baskets 2.0

In 2020 startte Stad Brugge met een nieuw concept: hanging baksets op honderd plaatsen. Hanging baskets of hangmanden zorgen voor een kleurrijk effect op plaatsen waar je normaal niet met planten kan werken. Het zijn echte minituintjes waar je verschillende planten kan in verwerken. Bij de start in 2020 werden er 104 hanging baskets verspreid.

Dit jaar laten we deze succesformule groeien met maar liefst 284 stuks. Goed voor een bijkomende investering van 53.436 euro. Voor het model 2022 is resoluut gekozen voor “echte hangende mandjes” die opvallend aanwezig zullen zijn op de pleintjes. Dit zijn mandjes die opgehangen worden aan speciale draagarmen op maat gemaakt voor deze mandjes. De medewerkers van de serres van openbaar domein startten begin mei met het aanplanten van de nieuwe mandjes goed van 4.544 extra bloemen in het centrum van Brugge. Spannende kleurcontrasten met petunia’s, bonte bladvariaties en verschillende bloemgroottes zullen voor de mooiste combinaties in het Brugse straatbeeld zorgen. Stad Brugge investeert verder in hanging baskets en hiermee ook in het bebloemen van de stad.

Locaties

Locaties met model 2020:

  • Zeebrugge (Marktplein)
  • Lissewegge (Onder de Toren)
  • Sint-Kruis (Moerkerkse Steenweg)
  • Stationsplein Brugge

Locaties met nieuw model 2022, hangend aan draagarm en ketting:

  • 104 stuks Markt
  • 56   stuks Burg & Jan Van Eyckplein
  • 124 stuks ’t Zand

Wil je meer weten of groen in de stad? Klik dan hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.