Brugge

Brugge kan op 850.000 euro steun rekenen

BRUGGE – Stad Brugge kan in totaal op zo’n 850.000 euro steun rekenen van de Vlaamse overheid. Dit voor twee projecten. Zowel voor het project “ThermAI” als voor de plannen om een multifunctioneel sportgebouw voor dans, lichaamsontwikkeling en beweging te plaatsen kan de stad rekenen op financiering.

City of Things

Lokale besturen die een maatschappelijke uitdaging op een slimme manier willen aanpakken via IoT of Internet of Things of via open data kregen de mogelijkheid een dossier in te dienen en op deze manier aanspraak maken op ondersteuning vanuit Vlaanderen. Het project “ThermAI” van Brugge is één van de twaalf geselecteerde projecten die op financiering kunnen rekenen. Het gaat om een bedrag van €599.117,72.

Sportinfrastructuur

De Vlaamse regering keurde 21 projecten goed. Deze projecten kunnen rekenen op een subsidie voor bovenlokale sportinfrastructuurprojecten. Ook de stad Brugge heeft één van de positief beoordeelde projecten. Voor de plannen van een multifunctioneel sportgebouw voor dans, beweging en lichaamsontwikkeling kan de stad rekenen op een ondersteuning van 261.222 euro vanuit de Vlaamse overheid. (Aan privaat initiatief Dancelot (Brugs))

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.