Communicatie: Dossier Groenestraat

14 nov

Vraag aan het stadsbestuur:

Geachte

Na jaren stilstand in het dossier van de Groenestraat verkoopt de stad Brugge nu de gronden aan een projectontwikkelaar voor 1,4 miljoen euro.

Waarom wordt afgezien van de plannen voor een sportzaal in de binnenstad ?
De parkeerdruk in deze straat en de Boeveriestraat is zeer hoog. Er zijn te weinig parkeerplaatsen voor de bewoners mede door aanwezig van de school Maricolen.
In de studie bijkomende parkeerruimtes van 2004 werd deze site aangeduid als ideale zone voor parkeerplaatsen (ondergronds of bovengronds) om de parkeerdruk weg te nemen en het leefbaarder te houden (Boeveriestraat en Groenestraat en straten errond)

Ik begrijp niet dat de stad eigendommen met een mogelijke oplossing voor noden van de binnenstad worden verkocht zonder dat aan de noden wordt tegemoetgekomen.

Recent werd Ryelandtzaal verkocht zonder enige garanties voor het verenigingslevenen nu wordt de Groenestraat verkocht zonder oog te hebben voor meer parkeerplaatsen.
Dit zijn gemiste kansen.

Bovendien is het nog niet duidelijk wat de stad met de aankoop van de Poortersloge gaat doen (kostte 1,2 miljoen euro en staat al drie jaar leeg).

Mercedes Van Volcem
Lijsttrekker Open VLD PLUS