Eerste 16 kandidaten Open Vld PLUS

10 apr

In Brugge krijgt de lijst waarmee Mercedes Van Volcem als burgemeester-kandidaat naar de verkiezingen trekt, steeds meer vorm.  De top vijf was reeds aangekondigd, evenals de lijstduwersplaatsen. De volgende kandidaten op de lijst (tot en met plaats 16) worden nu gecommuniceerd. Aangezien de Open Vld PLUS lijst ook deze verkiezingen mikt op groei, zijn dit belangrijke plaatsen.

“Het Open Vld PLUS verhaal is een stedelijk project dat inzet op positiviteit aanwakkeren, leefbaarheid versterken en de uitdagingen aanpakken (doen) door samen te werken. Als lijsttrekker verlaat ik de zuiver liberale lijn van vrijheid en vooruitgang. Met de hele ploeg  gaan we voor ons eigen en uniek PLUS – verhaal.”

Van Volcem wil duidelijk verder gaan dan de klassieke liberale thema’s als economie en tewerkstelling. Leefbaarheid en duurzaamheid krijgen erg veel aandacht.. En traditioneel is stadsvernieuwing en inspraak haar stokpaardje. “Gewoon doen” na jaren amateurisme, stilstand en ontevredenheid over het stadsbestuur, klinkt het.  

Het PLUS – team heeft heel wat expertise en engagement. Jasper Pillen is expert mobiliteit, Ann Soete is de motor voor handel en cultuur, Jean – Marie De Plancke kent de haven en de leefbaarheid van Zeebrugge en Sandrine is onze hybride motor.  Zij is onze stem over leefbaarheid en gezondheid in de top 5 van de Open Vld PLUS – lijst.

Plaatsen zes tot en met zestien

De zesde plaats gaat naar ondernemer en consultant Chris Marain(49 jaar). Hij bewees in het verleden al meermaals dat hij ten volle zijn tanden zet in de projecten die hij aangaat. Zo heeft hij met tennisclub Orscamp de grootste polygone indoor tennishal van ons lang verwezenlijkt, die hij tevens uitbaat.  Hij is de sportieve motor.

Na hem komt Benedikt Bruggeman(50) op plaats 7, zij was in 2012 net niet verkozen maar volgt het sociaal beleid op en het ziekenhuisdossier in de OCMW – raad. Verder zit Benedikte in de wijnbranche, wat haar voeling heeft met ondernemers en klanten te Brugge. Zelf is ze afkomstig uit Assebroek en is de partner van Johan De Rycke.

Politiecommissaris op rust Jean – Paul Cannaert (62) komt op plaats 8 te staan. Hij is het gezicht van het veiligheids- en preventieprogramma van de lijst. Jean – Paul staat gekend als sympathiek en verzoenend persoon, die kordaat problemen durft benoemen en aanpakken. Hij woont momenteel in Koolkerke.

Sabine Helleputte(50) komt op plaats 9 te staan. Sabine is een onafhankelijk gemeenteraadslid die sterk gelooft in het Open Vld PLUS verhaal en de versterking en leefbaarheid van de polderdorpen. Ze had jaren kapsalon Chic à Choc.

Op plaats 10 komt Michiel Vanroose, de jongerenvoorzitter in Brugge.. Michiel deed reeds op 18 jarige leeftijd mee met de lokale verkiezingen van 2012 en behaalde toen 347 stemmen, wat een knappe prestatie is.

Op plaats 11 komt Jan Vandenbogaerde (56). Jan is één van de vier horeca-kandidaten van Open Vld PLUS. Hij heeft de zaak De Chalet in Sint – Andries. Door zijn contacten in de horeca kent hij het beleid zowel in het centrum als de deelgemeenten erg goed. Als positieve kandidaat wil hij zich inzetten de absurditeiten en regeltjes te verminderen en zowel uitbater als bezoeker een goede tijd geven in de Brugse horeca.

Plaats 12 gaat naar een jonge vrouw. Chanel Ribas Colomar, is met haar 23 lentes één van de jongere kandidaten. Ze werkt als advocaat – stagiaire bij Missault / Van Volcem en woont in Assebroek. Chanel kent heel wat jonge professionals in Brugge die van universiteitsbanken hun stappen in het bedrijfsleven zetten.

Zij wordt op plaats 13 meteen gevolgd door een andere jongere. Matthias Vyncke(32) verdiende zijn strepen bij Jong VLD Brugge. Hij kwam in 2012 ook reeds op voor de jongeren. De meeste mensen kennen hem vooral als deejay in het Brugse nachtleven. Hij  komt uit Sint-Andries.

Op plaats 14 komt terug een horeca-kandidaat. Alain Verhaeghe (53) is de uitbater van café Muttley’s op ’t Zand. Alain heeft een sterk horecaverleden in Brugge. Hij reageerde over de aanslepende werken op ’t Zand, maar dat hield hem niet tegen ambitieus te zijn in september er een zaak te openen. Zijn zaak mikt op een divers publiek met een voorliefde voor muziek uit de jaren ’80 of ’90. Hij komt dus met heel wat mensen in contact en voelt als geen ander wat er leeft in Brugge.

De 15deplaats gaat naar Severine Willems (40). Zij is een ambitieuze en actieve jonge vrouw. Als voormalig hoofd van de dienst Cultuur en projectcoördinator van de Stad Brugge weet zij als geen ander hoe de Brugse administratie in elkaar zit. Op de Brugse administratie werken heel wat competente mensen, die van hun job houden. Het is echter aan de politiek om ervoor te zorgen dat dit vanuit efficiënte structuren kunnen aangestuurd worden en dat er een sfeer gecreëerd wordt waarbij iedereen zich goed voelt en met plezier komt werken. Zijzelf woont in Sint – Kruis.

Beryl Otieno (44) zal als 16dekandidaat input geven omtrent het sportbeleid in Brugge. Beryl is een marathonloopster met Keniaanse roots die houdt van haar stad. Echter kan het op sportief vlak een pak beter. Er moet voor haar voor iedereen wat wils zijn. Als fervent atletiekliefhebster begrijpt ze de teleurstelling maar al te goed die liefhebbers van andere sporten hebben bij dossiers als De Ronde en het voetbalstadion. Zijzelf woont aan de Kruisvest.

Eerder werden ook de lijstduwers reeds bekend gemaakt door Mercedes Van Volcem. Lijstduwer Jean – Luc Cottyn zal op plaats 47 staan. Hij staat bekend als sociaal geëngageerd persoon en is bestuurder van Dagcentrum ’t Veldzicht, een centrum voor mentaal minder valide personen te Brugge. Ook is Jean – Luc Stichtend Voorzitter van Pelicano, een vereniging die zich inzet voor kansarmoede hier bij ons. Maar de meeste mensen kennen Jean – Luc Cottyn vooral als gewezen voorzitter van de Hoge Raad van Justitie. Op de voorlaatste plaats staat Lut Wille. Zij wil vanop de 46ste plaats Mercedes Van Volcem steunen in haar gooi naar de burgemeesterssjerp en deelname aan het bestuur.