Eindelijk rechtszekerheid voor surfclub Icarus!

13 mrt

Voor het eerst sinds het bestaan is er eindelijk rechtszekerheid voor surfclub Icarus in Zeebrugge. Dat blijkt sinds de provincieraad het ontwerp voor het plan Strand en Dijk voor Zeebrugge West heeft goedgekeurd. De club bestaat sinds 1988 op het strand van Zeebrugge, maar was al die tijd zonevreemd, omdat het te dicht bij natuurgebied De Fonteintjes ligt. Mercedes Van Volcem reageert opgetogen “Zo lang met rechtsonzekerheid kampen is verschrikkelijk. Dat moeten politici ten allen tijd proberen te vermijden. Ik ben heel tevreden dat de provincie een oplossing heeft kunnen realiseren.”.  Van Volcem volgde het dossier vanuit het Vlaams Parlement op.

De meeste surfclubs en strandbars kregen al in 2013 rechtszekerheid, maar Icarus was de enige surfclub aan onze kust die nog steeds zonevreemd was. Met de voorlopige vaststelling van een plan door de provincie, heeft Icarus zekerheid over het voortbestaan op de huidige locatie. Als natuurcompensatie wordt er wel een duin aangelegd aan de andere kant van het Zeebrugse strand, tegen de strekdam. Voor de vele leden van Icarus komt er nu een einde aan jaren van onzekerheid.

Oprichter en uitbater Christophe Coene zit in het buitenland en was niet bereikbaar voor commentaar. In het verleden zei hij wel dat de onzekerheid begon door te wegen. “Gelukkig bleef de surfcommunity ons steunen. Het ledenaantal is de voorbije jaren nog gestegen. Maar ons clubhuis en de infrastructuur beginnen op het einde te lopen en we konden niets veranderen. Als het kan, vragen we zo snel mogelijk een vergunning aan voor een nieuw gebouw”, zei Christophe Coene eerder.

bron: Het Laatste Nieuws