Enthousiaste Michiel Vanroose aan het woord

17 jul

Als geboren en getogen Bruggeling werd ik op m’n 16 jaar lid van Jong VLD Brugge waar ik al enkele jaren secretaris ben. Afgelopen gemeenteraadsverkiezingen was ik als 18-jarige de jongste kandidaat op de lijst. Daarnaast studeer ik bedrijfsmanagement in VIVES Brugge.

Met Jong VLD komen we vaak de straat op en leggen we graag ons oor te luisteren bij de bevolking. Veel positieve zaken horen we jammer genoeg niet over onze stad. Vandaar dat wij in maart het blunderboek voorstelden aan de pers. Op een ludieke manier wezen wij het stadsbestuur op hun gemaakte beloften en interne twisten.

Met Open VLD pleiten we al jaren om bbq’en in het park toe te laten. Vorige maand zette wij dit nog eens op de kaart. Daar kreeg ik veel positieve reacties over, voornamelijk van leeftijdgenoten en jonge gezinnen. Met soortgelijke kleine ingrepen kunnen we het veel aangenamer maken voor iedereen. We mogen niet vergeten dat veel mensen geen tuin hebben en ook willen genieten van het zomerweer dat eraan komt. Daarnaast vind ik niet dat we achterop kunnen blijven met dergelijke initiatieven. Anderen centrumsteden in Vlaanderen waren ons al voor. En stilstaan is achteruitgaan.

Als we denken aan zomer en achteruitgaan, dan komen wij automatisch uit bij Zeebrugge. Terwijl de haven van Zeebrugge (of is het de Zeehaven van Brugge, meneer Landuyt?) alle aandacht krijgt dat het verdient, heeft het stadsbestuur geen enkel oog voor Zeebrugge-bad. Met Jong VLD vroegen wij enkele jaren geleden om ook redders in te zetten bij goed weer in de paasvakantie. Evenementen trekken weg of het stadsbestuur plant op dezelfde dag een evenement in het centrum van Brugge en het strand van Zeebrugge.

Er is nog veel werk op de plank, maar Open VLD Brugge zal het debat niet schuwen. Want u als Brugse burger verdient beter!

Ik wens u een welverdiende vakantie!

Michiel Vanroose michiel@jongvldbrugge.be