Finse piste Koude Keuken krijgt nieuwe onderlaag

29 apr

In het voorjaar 2017 werd in het park de Koude Keuken in Sint-Andries een Finse looppiste aangelegd rond de vijver. Een Finse piste is een speciaal parcours voor joggers en heeft veel succes in de recreatieve loopwereld.

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “Na verloop van tijd breekt de toplaag echter onder invloed van de weersomstandigheden af waardoor het verende effect aanzienlijk vermindert. Om het comfort van de lopers te verbeteren brengen we deze week 100 m³ nieuwe houtsnippers aan die verdeeld worden over het 725 meter lange parcours.”

Schepen van Sport Franky Demon: “We willen de Bruggelingen altijd aanzetten om te sporten. Daarom moeten we er ook voor zorgen dat onze infrastructuur alle comfort biedt. De zachte toplaag van deze Finse piste zorgt ervoor dat de jogger minder blessures heeft en dat de gewrichten minder belast worden. De piste is vrij toegankelijk en voorzien van verlichting, zodat de lopers hier ook terechtkunnen in de donkere wintermaanden of ’s avonds in de zomer.”