Groene heraanleg kerk Sint-Kruis

17 mei

De toegang tot de kerk van Sint-Kruis kreeg dit voorjaar een grondige opfrissingsbeurt. De mozaïekverharding werd in april heraangelegd door de firma Pintelon – Vanhoutte. Aansluitend werd nieuwe beplanting voorzien voor het centrale perk voor de kerk. 

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem : “We zijn volop bezig met het aanplanten van de laatste planten zodat de publieke ruimte voor de kerk een nieuwe frisse en groene tint krijgt. Als stadsbestuur zorgen we ervoor dat het hele grondgebied – van Ver-Assebroek tot Zeebrugge – op een kwalitatieve manier door onze mensen onder handen wordt genomen. Kleurige beplantingen maken de mensen ook gelukkiger. Met deze ‘groene’ ingrepen dragen wij dus ook bij tot het geluk van onze inwoners.”

Er werd gekozen voor een speelse en kleurrijke samenstelling met een paarse rijkbloeiende ooievaarsbek (Geranium rozanne), elfenbloem (Epimedium pinnatum), prachtriet (Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’) en pluimhortensia (Hydrangea paniculata ‘Pinky Winky’).

Totale kostprijs van verhardingswerkzaamheden en beplanting bedraagt 22.000 euro (BTW incl. BTW).