Handelaars en aannemer Katelijnestraat heffen het glas

20 dec

De handelaars van de Katelijnestraat in Brugge hebben, samen met de aannemer, alvast het glas geheven op 2020. In februari starten immers de belangrijke wegenwerken van anderhalf jaar in de stukgereden straat. “We duimen dat we halfweg 2021 opnieuw vlot bereikbaar zijn”, zegt Daniel Jonckheere van Het Bierpaleis.

Maandag 17 februari 2020. Die dag start aannemer Willemen Infra nv met de rioleringswerken en de heraanleg van de Katelijnestraat en de Arsenaalstraat. Maar de hinder is al merkbaar. De afgelopen weken zijn er voorbereidende sleufwerken gebeurd aan de nutsleidingen. De straat was de voorbije tijd ook al vaak niet goed bereikbaar. “Tijdens de kerstvakantie zetten we alles open en zijn de handelaars wél weer vlot te bereiken”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld). “Dit wordt het belangrijkste wegenwerk van de komende jaren en we willen het goed aanpakken.”

Unizo

Dat begint met een drankje, want Unizo trakteerde de handelaars en de werkmannen op een glas, net voor de vakantie start. “De stad heeft ons gevraagd om de schakel te zijn tussen de aannemer en de handelaars”, zegt Brecht Clyncke van Unizo. “We hebben die rol ook al opgenomen bij de werken aan ’t Zand en dat is toen goed verlopen. We zijn aanwezig op de wekelijkse werfvergaderingen, zodat we de handelaars snel op de hoogte kunnen brengen van praktische zaken. Zij kunnen dan hun klanten of leveranciers tijdig verwittigen.”

HLN – Bart Huysentruyt