Heraanleg voorplein en middenplein den Tir

27 mrt

De plannen zijn klaar en de bouwvergunning kan aangevraagd worden voor de heraanleg van het voorplein en de autovrije binnenruimte die aansluiting geeft op het achterliggende buurtpark.

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “Het voorplein wordt een multifunctionele ruimte met groen karakter, maar ook met ruimte voor verpozing en ontmoeting.Er is bijzondere aandacht voor de zwakke weggebruiker met veilige fiets- en wandelverbindingen. Er worden parkeerplaatsen voorzien voor 15 auto’s. Het autoverkeer zal vertraagd worden door een knik in de straat over het plein. Tenslotte zal het water van het St.Trudoledeken iets meer voelbaar worden.”

Na afloop van de bouwwerken en dus wellicht pas begin 2021 zal het voorplein en het autovrije binnenterrein worden heraangelegd. Tegen eind 2021 zouden alle werken moeten zijn afgerond.

Op vraag van het stadsbestuur worden op 27/3 in de vooravond (van 17u tot 20u) de plannen nog eens toegelicht door de ontwerpers van het architectenbureau Nero uit Gent en het studiebureau Omgeving uit Berchem op een informatiebeurs voor de omwonenden in het Parochiaal Centrum Steenbrugge.