Brugge

JVV Sint-Andries krijgt nieuw kunstgrasveld en opwaardering omgeving

BRUGGE – De Jeugdvoetbalvereniging Sint-Andries J.V.V. krijgt een nieuw kunstgrasveld. “Het huidige voetbalveld van de vereniging wordt intens bespeeld. Wel 200 leden en 12 ploegen spelen er. Door de intensiteit waarmee het veld gebruikt wordt, is het vaak onbespeelbaar. Een nieuw kunstgrasveld is dus aan de orde. De volledige omgeving was ook toe aan een heraanleg”, zegt schepen van Openbaar Domein en Groen, Mercedes Van Volcem. De stad investeert ruim 600.000 euro.

Jeugdvoetbalvereniging Sint-Andries J.V.V. speelt in de Robrecht Van Vlaanderenlaan in Sint-Andries. 200 spelers en 12 ploegen spelen er op het grasveld. Twee seizoenen terug startte de vereniging ook met een ploeg voor jongens en meisjes met een licht mentale of fysieke beperking tussen 6 en 16 jaar.

“200 spelers is heel wat. Het veld werd veelvuldig gebruikt. Bij hevige regen is het veld vaak onbespeelbaar. Onderhoud kon niet baten en door de staat van het veld werd gekozen om het terrein in kunstgras aan te leggen. Er is nood aan een beter speelveld”, klinkt het bij Van Volcem.

Recuperatie regenwater

Een kunstgrasveld impliceert ook een bijbehorende drainage-aanleg. Er zal daarnaast ook een hemelwaterput aangelegd worden voor recuperatie van dat water. De overloop van de drainageleiding wordt dus aangesloten op de nieuwe hemelwaterput. Het is een onderhoudsvriendelijke keuze: robuuster en slijtvaster bij intensief gebruik voor alle jeugdploegen die spelen. Er moet ook niet meer ingezaaid worden tussen de seizoenen door.

“Daarnaast zullen we alle paden rond het veld vernieuwen en is er vraag naar ruimte voor een extra berging, maar ook een inkom met fietsenstalling en zijn de omheiningen en ballenvangers toe aan vernieuwing”, aldus de schepen. Die omheining zal opnieuw geplaatst worden. In het verleden waren enkele pijnpunten naar de nabijgelegen percelen waardoor het onderhoud moeilijk werd. Extra berging zal er voorzien worden naast het speelveld voor oefendoelen. Tijdens trainingen worden die vaak gebruikt. Ze opbergen dicht bij het veld is handig en is duurzamer voor het gebruik van het veld.

Aanpak inkom

De bestaande inkom zal vernieuwd worden. Er zullen waterdoorlatende betonstraatstenen geplaatst worden. Opnieuw zorgt dat voor een betere waterinsijpeling naar het groen. “De fietsenstallingen zullen geplaatst worden aan de inkom. De haag ter plaatse wordt behouden en is een groene afbakening van het terrein”, aldus Van Volcem.  Er wordt ook extra beplanting voorzien rond het toegangspad naar het terrein

“De sportvereniging zal blij zijn met het kunstgrasveld, zo kunnen veel meer ploegen gebruik maken van het veld.  Sport en het openbaar domein gaan hand in hand, zo worden er mooie projecten gerealiseerd voor veel sportclubs.  Niets is leuker dan het openbaar domein die gebruikt wordt voor spel en sport en samenkomen”, sluit de schepen tevreden af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.