Kidslab natuurcentrum: bouwen van een insectenhotel

6 mrt

Het natuurcentrum Beisbroek organiseert maandelijks een kidslab, waar kinderen het bos en de inwoners van dichtbij leren kennen. Tijdens het allereerste kidslab van het jaar kregen de kinderen meer uitleg over insecten en hun onschatbare waarde voor de natuur. Door de verstedelijking krijgen insecten het steeds moeilijker om goede schuilplaatsen en nestplaatsen te vinden. Door het plaatsen van een insectenhotel help je de natuur een handje om het ecosysteem op natuurlijke wijze in stand te houden.

Tijdens het kidslab bouwden de kinderen een insectenhotel voor de kruidentuin Tudor. Schepen van Openbare Werken en Groen Mercedes Van Volcem ging een kijkje nemen ter plaatse en zag samen met de aanwezige kinderen dat het goed was. ‘Zowel het natuurcentrum als de kinderboerderij organiseren heel wat activiteiten om kinderen en volwassenen dichter te brengen bij de natuur. Het bouwen van een insectenhotel is daar één van. Het hotel zal in de Kruidentuin worden geplaatst. Het is de uitvalbasis voor verschillende insecten die onder andere zorgen voor de bestuiving van bloemen.’

Schepen Van Volcem stelde er ook de activiteitenkalender voor van het natuurcentrum en de kinderboerderij ‘De zeven torentjes’. ‘Er zijn heel wat activiteiten, zowel voor jong als oud. In het natuurcentrum Beisbroek en de kruidentuin Tudor leren kinderen de inwoners van het bos beter kennen en kunnen ze op kamp tijdens de zomermaanden. Er zijn ook kruidenwandelingen en in het najaar kan je fruit komen plukken. Ook op de kinderboerderij kan je voor heel wat verschillende activiteiten terecht waaronder de schaapscheerdag.