Kiosk en zelfreinigend toilet in Graaf Visartpark

18 feb

De Brugse gemeenteraadsleden Sandrine De Crom en Mercedes Van Volcem (beiden Open VLD) pleiten bij het stadsbestuur voor een kiosk en een zelfreinigend toilet in het Graaf Visartpark in Kristus Koning. ‘Vooral voor jonge gezinnen met kinderen is zo’n toilet interessant’, klinkt het.Het Graaf Visartpark is tijdens de lente- en zomermaanden een trekpleister voor jonge gezinnen met kinderen, die er spelen op het grote speelplein. Maar nu moeten de ouders met kleine kinderen naar het stedelijk zwembad Guillini lopen om naar het toilet te gaan.

‘Daarom hebben wij een schriftelijke vraag gesteld aan het stadsbestuur, om te onderzoeken of het niet mogelijk is om een zelfreinigend openbaar toilet te installeren aan de achterkant van het park’, zeggen gemeenteraadsleden Sandrine De Crom en Mercedes Van Volcem. ‘In tal van steden en parken in Frankrijk zijn er zulke toiletten, die werken op basis van een muntstuk. Na gebruik worden de wc’s automatisch gereinigd en gedesinfecteerd.’

De raadsleden vinden ook dat er ruimte is om een kiosk toe te laten in het park. ‘In een kiosk kan er de mogelijkheid zijn om frisdranken, ijsjes of koffie te verkopen. Zo’n gebouw zou een meerwaarde zijn.

Artikel verschenen in het Nieuwsblad.