Nieuwe bewegwijzering in stationsomgeving

16 okt

Om de toeristen en bezoekers van de stad de beste en snelste route naar het centrum te tonen vanaf het Stationsplein, worden ter hoogte van het Koning Albert I-park extra verkeersborden en thermoplastische markeringen aangebracht.

Burgemeester Dirk De fauw: “Nu lopen de bezoekers vaak verloren of volgen ze blindelings hun GPS waardoor ze verzeild raken in de Oostmeers. De combinatie van de kasseien en de valiezen is zeker niet ideaal en zorgt ook voor de nodige overlast voor de bewoners van deze straat.”

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “Nudging is een gedragspsychologische motivatietechniek waarbij mensen subtiel worden gestimuleerd om zich op een gewenste manier te gedragen. Hier hebben we deze techniek concreet toegepast want met deze extra borden en thermoplastische markeringen geven we de bezoekers een duwtje in de juiste richting naar het centrum. Dit is dus een win-winsituatie voor iedereen.”

Zowel de burgemeester als de schepen wijzen echter op het feit dat er wel rekening moet gehouden worden met de geplande werkzaamheden voor de uitbreiding van parking Zand en de heraanleg van het Koning Albert I-park. Burgemeester Dirk De fauw: “De werkzaamheden zullen normaal gezien starten in het voorjaar van 2020. Van zodra de aannemer bekend is dit najaar wordt de volledige werfsituatie in detail bekeken, maar we zullen als Stad geen veiligheidsrisico’s nemen. Als zou blijken dat, enkel gedurende de werkzaamheden, de bezoekers beter via een omleidingsroute naar de binnenstad komen dan zullen we die maatregel opleggen.” Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem vult aan: “Na de heraanleg van het resterend gedeelte van het Koning Albert I-park, in dezelfde materialen als ’t Zand en de zone rond de fontein, zullen de bezoekers nog makkelijker en comfortabeler hun weg vinden naar de binnenstad, in een nog mooier park dan vandaag!”.