Nieuwe elektrische pick-up kippers voor Openbaar Domein

15 okt

Stad Brugge neemt twee elektrische bestelwagens (type: Nissan e-NV 200’s met 40 kWh-batterij & kipbak) in gebruik om de afvalmanden in de binnenstad te ledigen zonder uitstoot van schadelijke uitlaatgassen.

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “Deze elektrische pick-up kippers bieden heel wat voordelen. De voertuigen worden opgeladen met groene stroom en zijn zeer onderhoudsvriendelijk: geen oliewissels, uitlaat, koppeling… Het opladen kan zowel aan een laadpaal, een ‘wallbox’ en aan alle 220 volt-stopcontacten. Tijdens het afremmen wordt er automatisch opgeladen (regeneratie).”

“Met deze aankoop zetten we de volgende stap in de vergroening van ons wagenpark. Ons doel is voor ieder voertuig de meest optimale oplossing te bieden wat betreft gebruiksvriendelijkheid, milieuprestaties en kostprijs over de volledige levensduur van de wagen”, aldus schepen Mercedes Van Volcem.

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “Onze diensten hebben heel wat groot materiaal nodig om het grondgebied van Brugge proper te maken, het vele groen te onderhouden en herstellingen aan ons wegennet uit te voeren. Als we het wagenpark moeten vernieuwen, dan letten we er steeds op dat dit op een duurzame manier gebeurt, nu en in de toekomst.”