Brugge

Nieuwe voetpaden voor Ten Boomgaard

BRUGGE – Op 6 januari worden het trottoir en de greppel vernieuwd aan Ten Boomgaard. “We doen er alles aan om zo min mogelijk hinder te veroorzaken. De werken worden zodoende in fases uitgevoerd”, aldus schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

De inwoners van Ten Boomgaard krijgen voor hun voordeur een nieuw voetpad, boordsteen en greppel vanaf 6 januari. De werken zullen uitgevoerd worden in twee fasen om een minimale last voor de omwonenden te garanderen. Hun garages en inritten zullen tijdelijk verhinderd worden door de werken. “We beginnen bij het aanleggen van het nieuwe voetpad aan Pizzeria Aquilla tot net voor wijnhandel Maele. Voor de wijnhandel zal er niet worden heraangelegd. De bestaande betonnen straatstenen zijn er in uitstekende staat nog”, duidt de schepen van Openbaar Domein.

De inritten van de omwonenden zullen tijdelijk niet toegankelijk zijn.

Veilig ’t blokje rond

Ook aan de overkant van de straat waar er zich een nieuwbouwproject bevindt, zal niet gewerkt worden. Pas als de eerste fase van de make-over van het voetpad volledig klaar is, zal de tweede fase van het project ingezet worden. “Tussen optiek Dumont en het gemeenteschooltje -het blokje rond- komt er drie rijen breed voetpad met betonnen straatstenen. Ten Boomgaard krijgt zo een veilige upgrade voor haar buurt”, vertelt Van Volcem.

Op woensdag 6 januari zullen de bestaande voetpaden in fase 1 opgebroken worden. Dat houdt in: huisnummers 1 tot 13 aan de onpare kant en huisnummers 2 en 20 aan de pare kant. Een parkeerverbod werd alvast ingevoerd ter voorbereiding van de werken.

“De werken zouden op 22 januari afgewerkt moeten zijn als de weersomstandigheden ons geen parten spelen. We willen zo efficiënt en vlot mogelijk dit project achter de rug zodat de bewoners weer toegang hebben tot garages en inritten”, zegt de schepen nog.

De werken verlopen in 2 fases.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.