Olmendreef krijgt nieuwe banken

10 okt

Voldoende bewegen en buiten vertoeven blijft een uitdaging als je ouder wordt. Residentie Berkenhof wil de bewoners stimuleren om regelmatig een wandeling te maken in de groene omgeving in de buurt. Mevrouw Kathy Dierikx, directrice van Reisdentie Berkenhof en de heer Van de Sype namen contact met de dienst Openbaar Domein om banken te plaatsen.  In de eerste helft van oktober werden drie nieuwe banken geplaatst in het onverharde deel van de Olmendreef.

Mevrouw Kathy Dierikx, directrice Residentie Berkenhof : “De banken in de Olmendreef vormen een aanvulling op ons nieuw aangelegde wandelpad en de fruitpluktuin. In 2020 plannen we  nog de aanleg van fitnesstoestellen in de tuin.”

De banken werden ondertussen geplaatst in het onverharde deel van de Olmendreef.  Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “We vinden het belangrijk dat mensen van de groene ruimte in de omgeving optimaal gebruik kunnen maken. Daarom gingen we graag op de vraag van Residentie Berkenhof in. Onder de banken werd een verharding aangebracht om de toegankelijkheid en het onderhoud te vergemakkelijken. De totale kostprijs van deze investering bedraagt 6.000 euro.”

Burgemeester Dirk De fauw en schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem testen graag samen met de inwoners en de directie van Residentie Berkenhof de nieuwe banken uit. “Banken zijn niet alleen leuk om erop te zitten en van de natuur te genieten, ze hebben ook een sociale functie. Ze stimuleren laagdrempelige ontmoetingen in de buurt en zorgen dus voor een warm Brugge”, zegt schepen Mercedes Van Volcem.

“Daar blijft het niet bij. In de Pijpeweg in Sint-Kruis werden onlangs ook drie nieuwe banken geplaatst.  En op de begraafplaats van Sint-Kruis komen er straks ook nog enkele nieuwe banken bij,” besluit schepen Van Volcem.