Ondernemer Chris Marain op Open Vld PLUS lijst

12 feb

Lijsstrekker Mercedes Van Volcem kondigt een nieuwe naam op haar Open Vld PLUS lijst aan. Chris Marain ondernemer te Brugge zal op de lijst voor de lokale verkiezingen van Van Volcem staan. 

Marain (49) is woonachtig te Sint Michiels, gehuwd met Christine Miserez. Hij is vader van Famke en Jari. ‘Hij is niet alleen ondernemer maar vooral ook ondernemend’, zegt Van Volcem.  ‘Het is een man die weet van aanpakken.’

Hij is professioneel actief in de logistieke sector. Hij startte zijn carrière 30 jaar terug bij het Zeebrugse HUKTRA. Vandaag is hij afgevaardigd bestuurder en medeoprichter van Bulkhaul Belgium NV. Chris wordt gezien als een logistiek en ondernemend talent. Als marketing & management consultant is hij actief in de intercontinentale logistieke (tank)containersector. In de haven moet ook een tandje bij worden gestoken. Niet alleen auto’s (roro) maar ook toegevoegde waarde creëren. Waarom niet inspelen op “het elektrisch verhaal van de wagen, de technologie ervan en een rol uit de uitbouw van batterijen?”.

Chris Marain zet nu zijn eerste stappen in de Brugse politiek. Hij schaart zich daarbij achter het PLUS-verhaal. Het is vooral het gedreven enthousiasme van de lijsttrekker en de ploeg  en de vernieuwende en ambitieuze politiek van de PLUS –lijst die hem naar de politiek lokken.

Chris Marain is  voorzitter van de Tennisclub in Oostkamp, die tevens vele Brugse leden telt. Ook daar heeft hij zijn gedrevenheid, passie en enthousiasme naar bovengehaald. Als voorzitter van Tennisclub Orscamp wist hij de grootste meest vernieuwende indoortennishal van België te verwezenlijken. Bij aanvang was het niet zeker dat dit ambitieuze project kon slagen, maar Marain slaagde erin de club op de kaart te zetten en geheel zelfbedruipend te laten worden. Het succes van zijn verhaal? ‘Passie hebben en mensen die ergens willen voorgaan samenbrengen en op die manier de juiste team geest creëren.’

“Met dezelfde vastberadenheid en doorzettingsvermogen wil ik mij nu lokaal politiek engageren. Ik wil mee aan de kar trekken voor het verwezenlijken van een welvarend Brugge.  Ik wil een schakel zijn van de nieuwe motor. Brugge heeft echt een nieuwe drive nodig. Brugge heeft ook nood aan nieuwe en op maat geconverteerde voetbalinfrastructuur, zegt de Club Brugge fan.

“Het is tijd dat Brugge ook de economische, ecologische en kennisdrijvende kaart trekt”. Dat jonge mensen hier een leuke job vinden en niet naar Gent of Antwerpen verhuizen. Als ondernemer in de logistieke sector is het ook zeer belangrijk dat er vlot verkeer is en een goede coördinatie van uitgevoerde werken.

Het stadsbestuur moet eindelijk terug visie hebben op een mooie middeleeuwse stad met een concurrentiele wereldhaven waarbij leefbaarheid en kwaliteit van leven voorop staan.