Open Vld komt met harde evaluatie in Brugge

30 mei

De Open Vld – fractie voerde een eerst evaluatie uit over het parkeerplan dat het huidige stadsbestuur (sp.a en CD&V) invoerde. De resultaten, bekomen door een bevraging bij willekeurig geselecteerde inwoners van Brugge, zijn hallucinant.

Mercedes Van Volcem zal ook de evaluatie die UNIZO voerde duiden op de gemeenteraad vanavond.

Verder vraagt de liberale fractieleidster ook om dringend de situatie van de Zilverpandparking te bekijken. De zaterdagen is de parkeerdruk in Brugge te hoog, omdat er te weinig parkings zijn.

Het is dan ook absurd dat er plaatsen leegstaan (tot ca. 100!) in deze parking en hij onbereikbaar is. Daar moet ingegrepen worden.

Open Vld raadslid Sandrine De Crom vraagt dan weer de timing en de concrete plannen rond de Leopold I – laan op.  In het mobiliteitsplan wordt beloofd deze laan te ontzien van verkeer dat er niet thuishoort.

‘Als dit correct en met een goede timing uitgevoerd wordt, dan kan dit een verademing betekenen voor de bewoners van de Leopold I – laan. Ook het team van het Sint – Lodewijkscollege Kristus Koning zijn hierbij gebaat. Voor de ouders van de schoolgaande kinderen zal deze aanpassing van onschatbare waarde zijn.’, besluit Sandrine.