Open VLD wil eigen vervoersbedrijf in Brugge

28 aug

“Als de Lijn zich niet wil aanpassen, dan moeten we het zelf doen. Hoelang dringen we al niet aan op kleine bussen, andere circulatie …” stelt vlaams parlementslid Mercedes Van Volcem (Open Vld). Ze pleit voor een eigen Brugs vervoersbedrijf.

“Toen ik schepen was, hadden we overleg met De Lijn. De onleefbaarheid werd toen reeds aangekaart met de meer dan 700 bussen per dag in de Steenstraat en Geldmuntstraat. Onveilig en onleefbaar. Op het overleg bleek een groot meningsverschil met de directie van De Lijn. Renaat Landuyt vroeg toen meer respect voor mij en zei dat de Lijn naar de verzuchtingen van de stad moest luisteren.  In Brugge wil de Lijn enkel veel reizigers kunnen voorleggen maar leefbaarheid is voor hen niet van tel.” verduidelijkt Van Volcem.

De Lijn en de stad op andere golflengte

“Een vervoersbedrijf van de stad kan wel ten volle rekening houden met de inwoner.  Ik schreef ook de heer Roger Kesteloot meermaals aan en ik kreeg geen reactie. Op het berek vroeg ik een overzicht van de cijfers. De Lijn gaf wel een interview aan het Brugs handelsblad en wij mochten als gemeenteraadsleden 3 maand wachten op uitleg. Dat kan toch niet…  Op die manier kunnen bestuurders toch nooit de leefbaarheid bevorderen of mensen helpen met concrete vragen.”

Er is een verschil hoe De Lijn met de stad wil omgaan en hoe het stadsbestuur dat wil. “Unaniem stemde de gemeenteraad voor kleine bussen. Open VLD wil leefbaarheid! Het aantal passagiers is daarna belangrijk. We zijn een historisch centrum, waar leefbaarheid het belangrijkste is. Met nieuwe busjes en een nieuw plan willen wij een eigen stedelijk vervoersmaatschappij. Gedaan met de eigengereidheid van de Lijn en hun monopolie!”