Parkeercapaciteit in en rond Brugge onvoldoende stelt UNIZO

8 jan

Uit de UNIZO mobiliteitsenquête werd door verschillende media gisteren onterecht geconcludeerd dat UNIZO de dagjestoerist in Brugge liever kwijt dan rijk is.  Dit is helemaal niet wat UNIZO zélf concludeert uit de enquête. UNIZO Brugge constateerde enkel dat de voorbije kerstvakantie de drukste in jaren was en dat er een aanzienlijk probleem was met de mobiliteit in en rond de stad door de vele bezoekers.

Het grote probleem stelde zich op vlak van parkeergelegenheid waardoor de bezoekers reeds op het middaguur moesten vaststellen dat alle publieke parkings volzet waren, met extra mobiliteitsproblemen in de buurt van die afgesloten parkings. Vele mensen die de stad bezochten vanuit de randgemeenten keerden dan ook onverrichterzake huiswaarts zonder eindejaarsaankopen. Dit was ook te voelen bij vele winkeliers. De toeristen en dagtoeristen hebben nu éénmaal een ander bestedingspatroon waardoor de grote stroom aan bezoekers niet meteen resulteerde in goede verkoopscijfers bij de zelfstandige modewinkeliers.

UNIZO maakte zijn bevindingen over aan het stadsbestuur en dringt aan om op korte termijn werk te maken van extra publieke parkings én een goede bewegwijzering naar die parkings zodat het doorgaand verkeer hier geen extra hinder van ondervindt. UNIZO is uiteraard tevreden met het succes van de Stad Brugge als toeristische bestemming alleen moeten ook randvoorwaarden vervuld zijn zodat die toerist ook comfortabel de stad en parkeergelegenheden kan bereiken.

Bron: UNIZO Brugge