Parkeerproblemen oplossen via App

3 jan

Volgens gemeenteraadslid Sandrine De Crom (Open VLD) kunnen file- en parkeerproblemen in Brugge simpel worden opgelost door een mobiele applicatie. Via een smartphone of tablet kunnen de gebruikers van de app uitzoeken welke parkings nog vrij zijn en op welke manier ze er het best naar toe rijden. ‘De bereikbaarheid van Brugge is erg belangrijk’, zegt De Crom. 

Brugge De Brugse binnenstad is zowel in de zomer als tijdensde wintermaanden erg populair. Niet alleen toeristen komen Brugge verkennen, maar ook mensen uit de regio bezoeken Brugge graag. En dat gaat vaak gepaard met files richting binnenstad en randparkings.

Dat was deze kerstvakantie niet anders. Wie het ijssculpturenfestival wou bezoeken, moest soms even inde file staan. En ook om de kerstmarkten en de ijspiste op te zoeken, hadden sommige bestuurders extra geduld nodig.

‘Het is positief dat Brugge een massa volk trekt’, zegt gemeenteraadslid Sandrine De Crom (Open VLD). ‘Daarom is de bereikbaarheid van de stad zo belangrijk. Wie meer dan een uur moet aanschuiven richting centrum en dan nog geen parkeerplaats vindt, keert naar huis terug met slechte herinneringen aan Brugge. Wellicht kiezen die mensen de volgende keer voor een andere stad.’

Daarom ijvert De Crom voor een app voor de smartphone en het tablet.

Kortste weg

‘Daarin kunnen alle ondergrondse parkings en nieuwe randparkings in kaart worden gebracht’, zegt ze. ‘Zo kunnen houders van smartphones en tablets opzoeken hoeveel parkeerplaatsen er nog beschikbaar zijn en kunnen ze ook de kortste weg naar die parking volgen. Zo hoeven ze niet om te rijden en zullen ze niet in een file terechtkomen. Op die manier wordt het verkeer naar de binnenstad gespreid.’

De Brugse schepen van Mobiliteit Annick Lambrecht (SP.A) is positief: ‘Ik laat alle voorstellen die demobiliteit in Brugge kunnen verbeteren, onderzoeken.’ Zo zal Lambrecht ook een voorstel laten onderzoeken om de parking van Bombardier als randparking te gebruiken.

Bron: Het Nieuwsblad