Senioren krijgen Brugse zilverroute in het Dampoortkwartier

10 feb

Bij de heraanleg van achttien straten in het Dampoortkwartier in Sint-Kruis komt er een aparte wandelroute voor de vele senioren in de buurt… Een fameuze Brugse zilverroute. Daar is immers vraag naar. “We gaan minstens om de tweehonderd meter een bank plaatsen om uit te rusten”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld). De stad zoekt nog een naam.

Brugse zilverroute

Tijdens de inspraakmomenten van de heraanleg van het Dampoortkwartier kwam de vraag naar meer toegankelijkheid voor senioren, meer banken en meer ontmoetingsplaatsen. “Zo kwam het idee voor een senioren- of zilverroute tot stand. Dit groeide uit tot een wandelroute voor iedereen”, aldus schepen Van Volcem. 

Langs de wandelroute zullen banken staan, hier en daar zullen we beleefpunten vinden. De beleefpunten moeten relaxerend of juist uitdagend zijn. Een gezonde mix waardoor de route interessant is voor elke doelgroep.

“De route is vooral een motivatie om te wandelen, te bewegen, elkaar te ontmoeten en de buurt het (her)ontdekken” meent Van Volcem. “We zullen deze route een naam geven, heb jij een voorstel ? Geef je stem via www.brugge.be/dampoortroute