Sint-Jansplein en Woensdagmarkt worden groener

13 nov

Het Sint-Jansplein en de Woensdagmarkt (aan het Genthof) zijn momenteel stenen en grijze vlakten. Met de aanplanting en inrichting van groene zones met bloemen en planten wil schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem pleinen ontharden. Voor de inrichting van de groenzones verdwijnen geen parkeerplaatsen.

Schepen Mercedes Van Volcem: “Momenteel is het Sint-Jansplein voor 100% verhard. De inrichting van een groene zone zal een sterke opwaardering betekenen voor dit plein. Er verdwijnen geen parkeerplaatsen.”

Ook de Woensdagmarkt krijgt een herwaardering. De woensdagmarkt is een saaie stenen vlakte en heeft een troosteloze indruk. Het verharde binnenplein wordt gedeeltelijk onthard en in de plaats komt er meer groen. Ook daar verdwijnen geen parkeerplaatsen.”

De vergroening van beide pleinen past binnen het pleintjesplan. “De onthardingen zijn kleine ingrepen met een groot effect, de pleinen worden groener, fleuriger en trekken meer mensen aan. Dergelijke ingrepen zijn kleine geluksbrengers voor bewoners en toeristen. Binnenkort pakken we nog meer pleintjes aan. Mensen worden gelukkiger met veel groen in de buurt”, aldus schepen Van Volcem.

De werken gaan van start in het voorjaar 2020.