Brugge

Update werken Katelijnestraat: Onze-Lieve-Vrouwekerkhof Zuid, Kastanjeboomstraat en omgeving

We geven u graag een stand van zaken van de werkzaamheden in uw buurt. Meer specifiek over de realisatie van het pompstation aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het archeologisch onderzoek en de heraanleg van het resterende deel van de Katelijnestraat. Dit alles ter hoogte van de Mariabrug.

  • Op 17 mei start het archeologisch onderzoek op het pleintje aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Hoelang dit onderzoek zal duren, zal blijken eens het onderzoek een paar weken loopt. De duur van dit onderzoek bepaalt wanneer de werkzaamheden aan het pompstation weer kunnen opstarten.
  • Ondertussen worden de werkzaamheden in de zone tussen de Mariabrug en Onze-Lieve-Vrouwekerkhof-Zuid verder gezet. Tegen midden juni moet deze zone weer vlotter toegankelijk worden.
  • Op 1 juni gaat het kruispunt Katelijnestraat/Kastanjeboomstraat open voor het verkeer en geldt er opnieuw éénrichtingsverkeer in de Katelijnestraat, tussen het Ankerplein en de Mariabrug, voor het plaatselijk verkeer. De rijrichting in de Kastanjeboomstraat wordt tijdelijk (tot 17 juli) omgekeerd zodat het plaatselijk verkeer van de Katelijnestraat kan wegrijden via de Kastanjeboomstraat, richting Groeninge.
  • Op 17 juli is er weer verkeer mogelijk over de Mariabrug.
  • Tot 17 juli blijft de Onze-Lieve-Vrouwekerkhof-Zuid enkel bereikbaar te voet of met de fiets. De nabijgelegen garages of autostaanplaatsen zijn niet bereikbaar.

Timing

We doen er alles aan om deze timing aan te houden maar onvoorziene omstandigheden kunnen de planning in de war sturen. Wij brengen u zeker op de hoogte van zodra meer informatie beschikbaar is.

Meer info bij verkeersproblemen

Politie –  050 44 88 65 – pz.brugge.verkeersbelemmeringen@police.belgium.eu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.