Van Volcem en Soete niet verwonderd met slechte punten voor Brugge

29 nov

Van Volcem Mercedes en Ann Soete  zijn niet verwonderd dat Brugge slecht scoort op ondernemersvriendelijkheid  

Uit onderzoek van VOKA blijkt dat Brugge slecht scoort op ondernemingsvriendelijkheid. Open Vld PLUS kopvrouw Van Volcem verwondert het niet.

“Ik kaart als meer dan 5 jaar het ondernemersonvriendelijk imago van het huidige bestuur aan.”

-Enerzijds is er weinig rechtszekerheid voor wie aan een zaak begint.

-Ook de mobiliteit draagt niet bij tot een positief ondernemersklimaat in Brugge. De coördinatie van de werken is slecht, waardoor er meer hinder is dan noodzakelijk. Dit in combinatie met een slecht parkeerbeleid en de files, is een dooddoener voor ondernemerschap.

-Ook de Bruggeling en de toeristen worden niet aangemoedigd om te consumeren en te genieten van wat zaakvoerders te bieden hebben. Elk jaar moeten de terrassen verdwijnen, terwijl er nog veel vraag naar is bij de mensen.

-Ook de bedrijventerreinen voor de toekomt werden niet voorbereid.

Open VLD PlusKortom : Brugge moet de economische kaart trekken. Met welvaart te creëren geven we kansen en laten we iedereen vooruitgaan. Wie risico neemt moet net ondersteund worden en aangemoedigd, zegt Van Volcem.

In Kortrijk, dat wel goede punten heeft, kan het blijkbaar wel. En bij ons in Brugge kan een bierhandelaar nog geen tapa’tje serveren. Zo een mix aan functies voor zaken is nochtans noodzakelijk om zaken hip en rendabel te houden naar de toekomst, klinkt het.

Brugge hoort een stad voor iedereen te zien, en dus ook voor ondernemers die welvaart creëren, besluit Van Volcem.