Van Volcem(Open VLD): “Freya had veel eerder moeten ingrijpen.”

27 okt

“Al in het voorjaar van 2010 vroeg Open VLD een aanpassing van de tarieven voor groenestroomcertificaten voor zonnepanelen. Toen riepen we nog in de woestijn. Ondertussen is de factuur duidelijk.  Het heeft toen nog een jaar geduurd vooraleer de minister de eerste aanpassingen heeft gerealiseerd.  Zeggen dat de vorige regering enkel de kosten heeft beperkt is er zwaar over.”reageert Vlaams Parlementslid Mercedes Van Volcem op de uitspraken van Freya Vanden Bossche. 

Voormalig minister van Energie Freya  Van den Bossche (Sp.a) stelde in een reactie dat: “De vorige Vlaamse regering de kosten fors heeft beperkt. Nu is de vraag wie de factuur uit het verleden betaalt. Trouw aan het beleid van haar regering kiest minister Turtelboom ervoor om de gezinnen te treffen. Dat is een politieke keuze, geen erfenis van de Sp.a”.

“Van den Bossche heeft veel te lang getalmd, die kost loopt op tot 100’en miljoenen.  Hoe Sp.a de factuur zou betaald hebben is me niet duidelijk. Je kan de kosten in de energiefactuur via het verbruik of via de algemene begroting en dus nieuwe belastingen financieren. Een derde weg is er niet. Als men beweert dat het een politieke keuze is die zij niet zouden maken is dat huichelarij.” besluit Van Volcem.

Bekijk hier de discussie in het Vlaams Parlement. (2010)