Verzakkingen en breuken Leopold III-laan worden aangepakt

17 jul

De bestaande rijweg in betonverharding in de Koning Leopold III-laan tussen de Torhoutse Steenweg en de verhoogde inrichting aan de  basisschool de Boomhut vertoont verschillende verzakkingen, breuken en ligt los van haar fundering. Dit zorgt voor een gevaarlijke situatie voor voertuigen en geluidsoverlast voor de omwonenden. In 2017 werd dit al aangepakt maar al vlug bleken de betonplaten los te komen van de fundering met geluidsoverlast tot gevolg. Daarop werd de aannemer verplicht om zijn werk ter herdoen maar enkele maanden na de nieuwe aanleg, kwamen deze ook terug los.

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “Omwille van deze problematiek en omwille van het rijcomfort opteren wij voor een alternatieve uitvoering via asfaltverharding. De bestaande verharding in beton inclusief fundering wordt uitgebroken om een nieuwe fundering en asfalt aan te brengen. Met deze ingreep moeten de problemen in de Leopold III-laan tot het verleden behoren.”

De werken zouden gecombineerd worden met de vernieuwing van de asfaltverharding ter hoogte van het kruispunt Diksmuidse Heerweg / Koning Leopold III-laan.

Uitvoering is voorzien in het najaar.