Voorstelling Vrijwilligersbeurs 2019

11 jun

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Stad Brugge weer een vrijwilligersbeurs: de manier voor organisaties en kandidaat-vrijwilligers om elkaar te ontmoeten. Dit jaar is er ruimte voor 35 standen, dit om het aanbod voldoende divers te kunnen maken en toch ook overzichtelijk voor de bezoekers.

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “Aan de stand van de Vrijwilligerscentrale kan je een korte talentenscan afnemen, om te kijken welke organisaties je best kan bezoeken tijdens de beurs. Verder kan je daar ook meteen een profiel aanmaken op de website www.brugge.be/vrijwilligerswerk en dan word je op de hoogte gehouden van alle nieuwe vacatures die bij jou passen.”

In 2018, zo vertelt de stadsmonitor ons, deden 18% van de Bruggelingen iets van vrijwilligerswerk. Dit tegenover 14% in 2014. Dat wil zeggen dat vrijwilligerswerk in de lift zit, en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Het maakt onze stad des te socialer en warmer.

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “De Kinderboerderij is een beginnende vrijwilligerswerking die dit jaar voor het eerst aanwezig zal zijn op de vrijwilligersbeurs. De eerste samenwerkingen met vrijwilligers waren alvast positief: vorige zomer hielpen 2 vrijwilligers bij onze vakantiewerking. Tijdens het jaar zijn er ook enkele vrijwilligers gekomen om bijvoorbeeld onze groententoren aan te planten, onkruid te wieden… Er is een divers en seizoensgebonden ‘aanbod’ voor de vrijwilliger op de Kinderboerderij.”

Er bestaat vrijwilligerswerk dat aansluit bij ieders interessegebied. Alle Bruggelingen zijn vriendelijk uitgenodigd om dit zelf te komen ontdekken op de 9e editie van de Vrijwilligersbeurs aanstaande zaterdag 15 juni in de Cultuurzaal van Daverlo (Dries 2, 8310 Assebroek). De beurs loopt van 13.00 tot 17.00 uur, toegang is gratis, en er is een gezellige cafetaria, terras en speelplein op het domein om tijdens of na de beurs even te verpozen.

Meer informatie bij de Vrijwilligerscentrale, 050 44 82 22 of vrijwilligerscentrale@brugge.be .