Werfnieuws Katelijnestraat

20 dec

1. De verdere planning en timing werkzaamheden tussen Arsenaalstraat en Visspaanstraat/Colletijnenstraat

werfzone:

Tot 20 december wordt er gewerkt aan de onpare kant vanaf de Arsenaalstraat (kruispunt niet inbegrepen) tot net voorbij de Rodenonnenstraat
vanaf 6 januari werkt men aan de pare kant vanaf de Colettijnenstraat (kruispunt inbegrepen) in de richting van de Arsenaalstraat (kruispunt niet inbegrepen) en dit gedurende anderhalve week
vanaf 16 januari werkt men in de zone vanaf net voorbij de Rodenonnenstraat in de richting van de Katelijnepoort. Een onderbreking van de Visspaanstraat is voorzien in de week van 20 januari en een onderbreking van de Gentpoortvest in de week van 27 januari. Vermoedelijk gaat het om een 3-tal dagen. Beide aansluitingen worden niet gelijktijdig onderbroken.
Opgelet: de vermelde data zijn richtdata. De aannemer probeert deze zoveel als mogelijk te respecteren. Onvoorziene omstandigheden (weerverlet, moeilijkheden bij de uitvoering) kunnen deze data wijzigen.

2. verkeersverloop tot 20 december

geen gemotoriseerd verkeer mogelijk tussen de Arsenaalstraat en huisnummer 113
de inrit van de garages in de Katelijnestraat, tussen 114 en 116, is bereikbaar via de Sulferbergstraat
alle andere reeds eerder meegedeelde verkeersmaatregelen blijven behouden
Sinds 19 augustus tot en met 14 februari (met uitzondering van de Kerstvakantie: zie verder) zijn de hotels voor de toeristenbussen niet bereikbaar via de Katelijnestraat. De bussen rijden Brugge binnen via de Katelijnepoort en de Visspaanstraat. In de Oude Gentweg is een laad- en loszone voorzien net na het rechts uitrijden van de Visspaanstraat, net voorbij het kruispunt met de Werkhuisstraat (links in de rijrichting). De opgelegde snelheid in de Visspaanstraat is 10 km/u. en er geldt een lengtebeperking tot 12 meter.
Lijnen 11 en 12, die normaal door de Katelijnestraat rijden, volgen een omleiding via ’t Zand, de Zuidzandstraat, het Sint-Salvatorskerkhof, de Heilige-Geeststraat naar de Dijver tijdens de weekdagen. De halten ‘Bargeplein’, ‘Katelijnepoort’ en ‘Begijnhof’ zijn tijdelijk afgeschaft. Voor meer informatie over de trajectwijziging van De Lijn: t 070 220 200

3. Verkeersverloop tijdens het Kerstverlof (20/12/19 -5/01/20)

Tijdens het Kerstverlof is de Katelijnestraat opengesteld voor het verkeer en dan kunnen de bussen met de toeristen voor de hotels wel weer even gebruik maken van de Katelijnestraat.
Op 23, 24 en 25 december rijdt een extra shuttlebus, in het kader van de eindejaarsmobiliteit, tussen 10.00 en 20.00 uur (op 24 december tot 18.00 uur) van P&R Steenbrugge naar de Oude Burg via de Katelijnestraat en verlaat het centrum via de Gentpoort of Katelijnepoort. Deze extra shuttle heeft geen halte in de Katelijnestraat maar rijdt er wel om de 15 minuten door op weg naar de halte ‘Hof van Watervliet’ (Oude Burg).
Tijdens het Kerstverlof doen de bussen van De Lijn opnieuw de Katelijnestraat aan en bedienen ze ook de haltes op dit traject.
Belangrijk: de ophaling van het huisvuil gebeurt huis aan huis in de Katelijnestraat aangezien de straat weer volledig open gaat voor het verkeer tijdens het Kerstverlof.

4. Verkeersverloop vanaf 6 januari:

gemotoriseerd verkeer
geen gemotoriseerd verkeer mogelijk in de Katelijnestraat, vanaf de Colettijnenstraat (kruispunt inbegrepen) tot aan de Arsenaalstraat (kruispunt niet inbegrepen)
de inrit parking Katelijne in de Katelijnestraat is bereikbaar via de Gentpoortvest, de Boudewijn Ravestraat, de Oude Gentweg, de Werkhuisstraat, de Nieuwe Gentweg, Ankerplein en Katelijnestraat
de inrit van de garages in de Katelijnestraat, tussen 114 en 116, is bereikbaar via de Sulferbergstraat
de Visspaanstraat is bereikbaar via de Katelijnepoort en Katelijnestraat met uitzondering van een 3-tal dagen in de week van 20 januari omdat dan de Visspaanstraat onderbroken is omwille van de nutswerken.
De Visspaanstraat is tijdens de onderbreking bereikbaar via de Katelijnepoort, Gentpoortvest, Boudewijn Ravestraat en Oude Gentweg. In de Visspaanstraat wordt tijdelijk tweerichtingsverkeer ingevoerd.
De bewoners van de Visspaanstraat plaatsen hun huisvuil bij de onderbreking van hun straat bij de dichtst bijgelegen straathoek waar de ophaalwagen langskomt (kant Katelijnestraat, kant Sentillenhof, kant Oude Gentweg).
de Gentpoortvest blijft normaal bereikbaar met uitzondering van de week van 27 januari omdat dan de Gentpoortvest onderbroken is ter hoogte van de Katelijnestraat voor de werkzaamheden aan de nutsleidingen en dit gedurende een 3-tal dagen. De Gentpoortvest is dan bereikbaar via de Gentpoort.
De bewoners van de Gentpoortvest, wonend tegenaan de Katelijnestraat, plaatsen hun huisvuil in de Katelijnestraat of aan Sentillenhof tijdens de onderbreking.
de Rodenonnenstraat blijft, ondanks de werfzone, bereikbaar voor het plaatselijk autoverkeer. Enkel bewoners (plaatselijk verkeer) krijgen doorgang in de werfzone. Het is ook mogelijk dat de aannemer nog extra werkzaamheden moet uitvoeren aan de inrit Rodenonnenstraat.
in de Colettijnenstraat en de Sulferbergstraat is het verkeer in beide rijrichtingen toegelaten. Om dit mogelijk te maken, wordt er parkeerverbod ingevoerd in bepaalde zones van de Sulferbergstraat, bedoeld als uitwijkzone.
Gezien de onderbreking van het kruispunt Katelijnestraat/Colettijnenstraat kan men de Colettijnenstraat, het Colettijnenhof en de Sulferbergstraat verlaten via de Arsenaalstraat richting Katelijnestraat.
Voormelde straten kan men bereiken via de Oostmeers, Prof. Dr. J. Sebrechtsstraat, brug over het sashuis en Arsenaalstraat OF via Katelijnepoort, Gentpoortvest, Boudewijn Ravestraat, Werkhuisstraat, Nieuwe Gentweg en gedeelte Katelijnestraat, tussen Ankerplein en Arsenaalstraat – waar tweerichtingsverkeer geldt -, en Arsenaalstraat. Deze route wordt geëvalueerd en indien nodig bijgestuurd.
de Mariastraat, Dijver, Predikherenstraat … zijn tijdens de weekdagen bereikbaar via de Zuidzandstraat of via de Nieuwe Gentweg
de bevoorrading van de handelszaken Katelijnestraat (gelegen voorbij de werfzone) en van de Mariastraat en omgeving gebeurt via de Nieuwe Gentweg of Wijngaardstraat. In de Katelijnestraat, tussen de Arsenaalstraat en Oude Gentweg, is het verkeer in beide rijrichtingen toegelaten.
in de volgende straten verloopt het verkeer genormaliseerd:
* Kastanjeboomstraat
* Boudewijn Ravestraat
Garages, in de werfzone gelegen, zijn tijdens de werkzaamheden (tijdelijk) niet bereikbaar. Plaats uw wagen tijdig ergens anders. Kunt u door de werkzaamheden uw garage niet bereiken? Dan kunt u gratis een tijdelijke parkeervergunning aanvragen in de Parkeerwinkel in het Huis van de Bruggeling (Frank Van Ackerpromenade 2 (Stationsplein), 8000 Brugge, t 050 44 80 00). De Parkeerwinkel is open maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 tot 17.00 uur, op woensdag van 8.30 tot 20.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 8.30 tot 12.30 uur.
fietsers en voetgangers
fietsers, met fiets aan de hand, en voetgangers behouden doorgang in de werfzone want er wordt een veiligheidsdoorgang voorzien tussen de twee straatkanten
koetsen
de koetsen volgen hun normale traject
bussen van De Lijn
de bussen van lijn 11 en 12, die normaal door de Katelijnestraat rijden, volgen een omleiding via ’t Zand, de Zuidzandstraat, het Sint-Salvatorskerkhof, de Heilige-Geeststraat naar de Dijver tijdens de weekdagen
de halten ‘Bargeplein’, ‘Katelijnepoort’ en ‘Begijnhof’ zijn tijdelijk afgeschaft
voor meer informatie over de trajectwijziging van De Lijn: t 070 220 200
centrumshuttle (bus) en extra shuttlebus
de centrumshuttle volgt sinds 16 september zowel tijdens de weekdagen als tijdens het weekend een aangepast traject via het station, ’t Zand, Zuidzandstraat, Sint-Salvatorskerkhof, Heilige-Geeststraat, Pijpersstraat, Mariastraat, Oude Burg, Wollestraat naar de Markt. Dit aangepast traject wordt gevolgd tot het einde van de volledige heraanleg. De halten ‘Barge’ (onder de Hoge Katelijnebrug) en ‘Katelijne’ (aan de Academie) worden niet langer bediend. Een bijkomende halte wordt voorzien op ’t Zand.
toeristenbussen (bussen hotels)
vanaf 19 augustus tot en met 14 februari zijn de hotels niet bereikbaar via de Katelijnestraat. De bussen rijden Brugge binnen via de Katelijnepoort en de Visspaanstraat. In de Oude Gentweg is een laad- en loszone voorzien net na het rechts uitrijden van de Visspaanstraat, net voorbij het kruispunt met de Werkhuisstraat (links in de rijrichting). De opgelegde snelheid in de Visspaanstraat is 10 km/u. en er geldt een lengtebeperking tot 12 meter.
tijdens het weekend vanaf vrijdagavond 20.00 uur tot maandagmorgen 07.00 uur is er opnieuw verkeer mogelijk in de Katelijnestraat en dus ook de bussen met toeristen

5. Ophaling huisvuil vanaf 6 januari

Door de onderbreking van de Katelijnestraat, vanaf de Colettijnenstraat tot aan de Arsenaalstraat, kan de ophaalwagen het huisvuil niet ophalen in deze werfzone. De bewoners wonend in deze werfzone bieden hun huisvuil aan bij het bord ‘ophaalpunt IVBO’ tot en met 20 december en dan terug vanaf 6 januari tot eind januari:
ofwel nabij de aansluiting met de Arsenaalstraat
ofwel nabij de aansluiting met de Colettijnenstraat
De bewoners van de Colettijnenstraat, Colettijnenhof en Sulferbergstraat bieden hun huisvuil aan aan hun woning.

6. bouwverlof tijdens de Kerstperiode

Tijdens de Kerstvakantie wordt er niet gewerkt en blijft de Katelijnestraat open voor het verkeer vanaf 20 december ’s avonds tot en met 5 januari 2020 ‘s avonds.

7. Arsenaalstraat: timing werkzaamheden nutsleidingen

Volgend op de werkzaamheden aan de nutsleidingen in de Katelijnestraat worden de leidingen vernieuwd in de Arsenaalstraat. Dit is voorzien in de eerste helft van februari 2020. De aannemer start aan de onpare kant tot aan huisnummer 55. Meer info volgt nog.
 

8. uitnodiging infomarkt 14 januari

Om u een duidelijke kijk te geven op de rioleringswerken en heraanleg die in februari starten, organiseert de aannemer Willemen Infra NV uit Drongen, in samenwerking met de stad, een infomarkt in het Novotel op dinsdag 14 januari tussen 14.00 en 20.00 uur. Een uitnodiging volgt nog. Noteer alvast nu al deze datum in uw agenda.