Werken Generaal Lemanlaan van 26 augustus tot 29 augustus

19 aug

De Vlaamse overheid, Agentschap Wegen en Verkeer, gaf de nv De Vriese uit Koolskamp de opdracht het wegdek van de Generaal Lemanlaan te voorzien van nieuw asfalt. Er wordt meer bepaald gewerkt vanaf de ringlaan R30 tot aan de Gulden-Peerdenstraat, kruispunten niet inbegrepen. Aan de zijtak van de Generaal Lemanlaan waar de Wagnerstraat op uitkomt, wordt niet gewerkt.

Onder normale omstandigheden start de aannemer met het affrezen van de oude asfaltlaag op dinsdag 26 augustus. De werkzaamheden duren wellicht tot en met vrijdag 29 augustus. Hou er wel rekening mee dat het aanbrengen van nieuw asfalt niet mogelijk is bij hevige regen. Als gevolg van deze werken is de Generaal Lemanlaan voor het verkeer onderbroken.

Voetgangers en fietsers kunnen wel steeds het trottoir, respectievelijk het fietspad blijven gebruiken. Langs het volledige traject van de werkzaamheden wordt parkeerverbod ingevoerd. Alle zijstraten die uitmonden op de Generaal Lemanlaan worden doodlopend. In deze zijstraten is er dus tijdelijk enkel plaatselijk verkeer mogelijk.

Voor het doorgaand verkeer worden de nodige bewegwijzerde omleidingen voorzien. De werkzaamheden worden al vanop afstand aangekondigd.

Ook de bussen van De Lijn moeten omrijden, waarbij alle haltes op de Generaal Lemanlaan tijdelijk vervallen:

Lijnen 1 Ver-Assebroek en 11 Assebroek –Sint-Kruis volgen op de heenreis hun gewone traject tot aan de Gentpoort, maar rijden dan via de Wagnerstraat, de Weidestraat, de Leliestraat en de Gulden-Peerdenstraat naar het Gaston Roelandtsplein. Op de terugweg rijden de bussen vanaf halte Smisje (Lijn 1) of Peerdeke (Lijn 11) via de Koning Boudewijnlaan, de Daverlostraat, de Leliestraat en de Weidestraat richting Baron Ruzettelaan en ring, waar ze terug aansluiten op de normale reisweg. Er worden vervangende haltes voorzien op het kruispunt van de Wagnerstraat met de Generaal Lemanlaan en op het kruispunt van de Koning Boudewijnlaan met de Astridlaan.

– Lijn 10 Bloso – Sint-Kruis kan op de heenweg zijn gewone route volgen. Op de terugweg rijden de bussen op het einde van de Speelpleinlaan rechtsaf richting Maalse Steenweg, om dan via de ring terug op de gewone reisweg te komen. De halte Bloso wordt tijdelijk gehouden in de Speelpleinlaan zelf.

– Ook streeklijnen 62 Brugge – Moerkerke – Middelburg en 63 Brugge – Beernem – Knesselare volgen een aangepast traject. U verneemt er meer over op het infonummer 070 220 200 van De Lijn of op www.delijn.be.