Brugge

Werken Steenbrugge- en Warandebrug

BRUGGE – De Vlaamse Waterweg vernieuwt het wegdek van drie bruggen over het kanaal Gent-Oostende. Als alles vlot verloopt, kunnen de drie bruggen eind augustus weer open voor het wegverkeer.

Fietsers en voetgangers kunnen steeds over de brug, voor gemotoriseerd verkeer zijn er alternatieve oversteekroutes. De Katelijnepoortburg in Brugge bijt op dinsdag 6 augustus de spits af. Eerst wordt het oude wegdek volledig weggenomen. Dat karwei brengt enige geluidshinder met zich mee, om die reden zullen deze werkzaamheden tijdens de kantooruren plaatsvinden. Ook aan de onderkant van de brug wordt twee nachten gewerkt. Je kan het kanaal oversteken via de Bargeweg en de R30.

Er wordt ook een nieuwe laag gelegd over het oude wegdek van de Warandebrug in Brugge. Deze klus zal slechts één dag duren, op woensdag 14 augustus. Je kan het kanaal oversteken op twee manieren. Ofwel langs de Krakelebrug (neem de IJzerstraat en dan de R30), ofwel langs de Dampoortbrug II (via het Sasplein en de Komvest). Aan de Steenbruggebrug wordt vanaf maandag 19 augustus gewerkt. Enkel de plaatsen met schade krijgen een nieuwe laag. Nadien krijgt de baan een nieuwe slijtlaag in kunsthars. De geluidshinder blijft beperkt. De werkzaamheden worden ’s nachts uitgevoerd tussen 20 en 6.30 uur zodat het wegverkeer overdag steeds kan passeren. Je kan het kanaal oversteken langs de Moerbruggebrug. Neem daarvoor achtereenvolgens de Meulestee, de Legeweg en de Sint-Godelievestraat.

Tijdens de werkzaamheden voorziet De Lijn vervanghaltes. Raadpleeg www.delijn.be/omleidingen om te zien wat er tijdelijk zal veranderen.

Bron: HLN