Van Volcem(Open Vld): Premie voor groepsrenovatie goede zaak

6 sep

renovatiewoningAls u tien buren vindt om samen energiebesparende renovaties uit te voeren, zoals het plaatsen van dakisolatie, kan je vanaf volgend jaar een extra premie van 400 euro krijgen per huis. Voor het plaatsen van muur- en vloerisolatie, hoogrendementsglas of een warmtepomp kan je vandaag bij de Vlaamse overheid en bij de netbeheerder energiepremies aanvragen. Daar komt vanaf 1 januari 2017 een premie bij ter waarde van 400 euro per gezin, voor energiebesparende wijkrenovatie.

Van Volcem (Open Vld) reageert positief op de zogenaamde burenpremie. “Het aantal vergunde renovatiewerken ligt momenteel op een te laag niveau. In 2003 ging het nog om bijna 20.000 vergunningen en van 2004 tot en met 2006 om meer dan 18.000 vergunningen per jaar. Maar de laatste vijf jaren daalde hun aantal tot ongeveer 16.000 per jaar.”

“De invoering van de burenpremie zal sensibilisering in de hand werken. Een extra premie voor een collectieve aanpak zal mensen ertoe aanzetten anderen in de buurt te motiveren om ook aan renovatie te doen. Bij een collectieve aanpak kunnen ook schaalvoordelen spelen.” Besluit Van Volcem (Open Vld) over de maatregel van minister Tommelein (Open Vld).