Brugge

Drie nieuwe schaaktafels in het Baron Ruzettepark

BRUGGEHet Baron Ruzettepark wordt opgefleurd door 3 nieuwe schaaktafels. De Koninklijke Brugse Schaakkring kwam met het voorstel om schaaktafel te plaatsen in het Brugse Openbaar Domein. Op deze manier willen ze verschillende schaakactiviteiten organiseren.

Schaken in het Baron Ruzettepark

Op 27 september werden drie schaaktafels in het Baron Ruzettepark geplaatst. Deze staan op 2 meter van elkaar, zodat het grasonderhoud goed kan gebeuren. Het voorstel kwam van de Koninklijke Brugse Schaakkring, die op deze manier ook meer schaakactiviteiten in de Brugse parken willen organiseren. Doordat we deze tafels geplaatst hebben, geven we al een eerste aanzet tot schaakpartijen in het park. Ook andere locaties zullen nog volgen.

Ook schaaktafels op andere locaties

De Schaakkring kwam initieel met het idee om schaaktafels in het Minnewaterpark te plaatsen. Deze krijgt een volledige heraanleg, dus het plaatsen van schaaktafels is daar momenteel niet mogelijk, maar we vergeten dit initiële voorstel niet. Na de heraanleg van het Minnewaterpark voorzien we een aantal nieuwe schaakborden ingewerkt in ronde picknicktafels. Het is de bedoeling om deze ter hoogte van het Dolomietplein te plaatsen. Het grote schaakbord dat er momenteel staat, wordt tijdens de heraanleg weggehaald.

Ook in het Koning Albert-I-park komen er drie schaaktafels. Dit is voorzien voor de eerste helft van december na het plaatsen van de groenaanleg. Deze tafels zijn ook ingelegd met drie schaakborden, ideaal dus voor een toernooi met negen schakers!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.