Brugge

Trek je wandelschoenen aan en kom wandelen in de Brugse stadsbossen

Stad Brugge stelt vijf bewegwijzerde wandellussen voor

BRUGGE – Wandelaars ontdekken vanaf vandaag vijf nieuwe wandellussen in Brugge. “Onze stadsbossen zijn het verlengde van de tuinen van onze Bruggelingen. Het zijn dé plekken bij uitstek om samen met vrienden en familie tijd door te brengen.  Met de vijf nieuwe bewegwijzerde wandelroutes dagen we onze stadsbewoners uit om hun stad verder te ontdekken en bieden we een totale wandelervaring”, stelt schepen Mercedes Van Volcem.

Er wordt heel wat afgewandeld in de Brugse stadsbossen. Dat is het laatste jaar alleen maar zeer duidelijk. Om voor variatie en afwisseling te zorgen stelt Stad Brugge vijf nieuwe bewegwijzerde wandellussen voor. “De coronacrisis heeft ons aangetoond hoe belangrijk het is dat elke Bruggeling voldoende openbare en toegankelijke natuur in de nabijheid heeft. Daar willen we dan ook volop op inzetten voor nu, maar ook voor later”, stelt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

Voor elk wat wils

De wandelingen verschillen niet enkel van thema, maar ook van lengte en van startplaats. Waardoor er zeker voor elk wat wils bijzit. Van de fervente actieve wandelaar tot een korte gezinswandeling .“Elke wandeling heeft een specifiek kleur en start aan één van de randparkings van het domein.

“We plaatsten op diverse plaatsen zoals bij het Natuurcentrum zelf en de parkings grote info- en overzichtsborden, naast de bewegwijzering met kleur onderweg. Hiermee is het voor onze inwoners en bezoekers duidelijk welke wandelingen ze kunnen kiezen. Ze zijn ook digitaal terug te vinden”, aldus schepen Van Volcem.

  1. Heidewandeling

De paarse ‘Heidewandeling’ van 4,2 km neemt je mee langs de waardevolle heidegebieden die verspreid liggen in Beisbroek en Chartreuzinnebos. Via de kruidentuin en siertuin maak je de lus compleet.

  • Boomgaardwandeling

De groene ‘Boomgaardwandeling’ van 3,4 km troont je langs de hoogstamboomgaarden van Beisbroek en Chartreuzinnebos. In de lente doen zijn de bloeiende fruitbomen op hun mooist. Het Natuurcentrum of Cozmix bezoeken onderweg, of een glaasje drinken op het prachtige terras van het koetsenhuis past perfect in deze wandellus.

  • Rondje Tudor

Een ‘Rondje Tudor’, bewegwijzerd in het rood en 2,4 km, start vanzelfsprekend op de ruime parking van Tudor in de Zeeweg. Geuren opsnuiven in de prachtige ommuurde kruidentuin, bloemen en het Tudor kasteel bewonderen in de siertuin en genieten van statige dreven, maakt deze korte wandeling toch veelzijdig.

  • Beisbroekwandeling

Wil je alle hoekjes van het domein verkennen? Kies dan voor de Beisbroekwandeling van 6,2 kilometer. Dat is het blauwe spoor. Al het moois en bezienswaardigs van de Brugse Stadsbossen kom je al wandelend tegen. Spring onderweg binnen in het Natuurcentrum voor de gratis brochure ‘De Brugse stadsbossen’ om je te verdiepen in de geschiedenis van het domein.

“Tot slot worden ook de kinderen niet vergeten”, aldus de Brugse schepen van Openbaar Domein. “Die zullen zich binnenkort kunnen uitleven op het wandelspeelpad.”

Wandelspeelpad

Het wandelspeelpad wordt speciaal uitgewerkt voor jonge wandelaars. “Dieren uit het bos zullen er verwerkt worden in speelelementen langs de wandelroute. Zo zal er bijvoorbeeld een spin in hout zijn, waar kinderen dan kunnen op klauteren en spelen. Eens de houten dieren geplaatst worden, zal dat dus een extra beleving zijn voor als je als gezin op pad trekt”, legt Van Volcem uit, “Momenteel is de dienst nog bezig met de realisatie van de toestellen, maar we willen ze zo snel mogelijk plaatsen.”

Veilig genieten

Bij het uitstippelen van de wandelroutes werd maximaal rekening gehouden met genoeg ruimte voor alle gebruikers. “We scheiden de wandelpaden van de fiets- en ruiterpaden. Zo kunnen de wandelaars op een veilige manier van ons stadsgroen genieten”, stelt Van Volcem. “ Ik doe een warme oproep om de  wandelschoenen aan te trekken en te komen wandelen in onze de stadsbossen. Onze rijkelijke Brugse natuur doet verrassen”, sluit de Brugse schepen Van Volcem af.

Bijlage

  • Overzicht bewegwijzerde wandellussen
  • Digitale wandelroutes

https://www.routeyou.com/nl-be/user/view/749081/natuurcentrum-beisbroek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.