Afvalophaling op dinsdag 27 en woensdag 28 augustus start om 6 uur ’s morgens

27 aug

De komende dagen stijgt het kwik opnieuw richting de 30° Celsius. Daarom zullen de ophaalploegen van IVBO op dinsdag 27 en woensdag 28 augustus al om 6 uur ’s morgens starten in plaats van 7 uur zoals gewoonlijk. Het afval dient daarom tijdig buiten geplaatst te worden.

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “Na het frissere weer van de afgelopen weken is de zon terug van weggeweest, met opnieuw warme temperaturen als gevolg. Op maandag 26 augustus reden de ophaalploegen nog op het gewone uur uit, maar om de namiddaghitte zoveel mogelijk te vermijden, wordt er op dinsdag 27 en woensdag 28 augustus telkens een uurtje vroeger uitgereden. De ophaalwagens van IVBO gaan dan al vanaf 6 uur ’s morgens de baan op in plaats van 7 uur zoals gewoonlijk.”

Vanaf donderdag zou het kwik volgens de huidige weersvoorspellingen van het KMI opnieuw gaan dalen, waardoor er dan terug overgeschakeld wordt naar het normale regime met een vertrek om 7 uur. Raadpleeg regelmatig de website van IVBO (www.ivbo.be) voor eventuele nieuwe updates.

Doordat de rondes dinsdag en woensdag vroeger starten, kan het afval overal iets vroeger opgehaald worden. IVBO roept inwoners dan ook op om alle afval voor de ophaalrondes op dinsdag en woensdag steeds voor 6 uur ’s morgens aan te bieden, of eventueel al de avond voor de ophaling indien toegelaten (zie afvalkalender), zodat alles tijdig buiten staat wanneer de ophaalwagen langskomt.

De uren van de ophaalrondes die ’s avonds doorgaan in het centrum van Brugge en de nachtophalingen aan de kust blijven ongewijzigd tijdens warme dagen. Wie vragen heeft over de afvalophaling, kan steeds terecht bij IVBO op het gratis infonummer 0800 97 238 of via info@ivbo.be.