Zeebrugge

Plaatsing liggers voor nieuwe, bredere brug over Isabellalaan

De nieuwe brug over de Isabellalaan ter hoogte van de Hendrik van Minderhoutstraat wordt verbreed. In de week van 7 oktober 2019 worden de liggers geplaatst waarop het wegdek zal komen. De werken gebeuren in opdracht van Port of Zeebrugge (MBZ).

De werkzaamheden vinden ’s nachts plaats (tussen 19.00 en 5.00 uur). In tegenstelling tot zoals voorheen voorzien was, kunnen de liggers niet in 1 nacht geplaatst worden. Bedoeling is dat  op 7 oktober ’s avonds de kraan opgesteld wordt  in de rijrichting van Zeebrugge naar Heist. De kraan zal 4 dagen en nachten (7 oktober – 10 oktober) blijven staan.

Verkeersverloop

De hele tijd dat de kraan er staat wordt het verkeer op de Isabellalaan in de richting naar Heist onderbroken worden en omgeleid. Het verkeer rijdt af aan Minervarotonde en volgt de Gustave van Nieuwenhuysestraat en Heistlaan. Komende van de rotonde zal het verkeer wel naar brug 3 en 4 kunnen rijden.

Overdag kan het verkeer in de richting naar Zeebrugge door. ’s Nachts (tijdens de werkzaamheden) moet ook dit verkeer de omleiding volgen. Dit alles geldt ook voor het fietsverkeer.