Stadsfinanciën Brugge

Open VLD Brugge streeft steeds naar gezonde stadsfinanciën. De afgelopen legislatuur werd de schuld verder afgebouwd. Brugge heeft de financiën goed op orde. De provinciehoofdstad bouwde de voorbije jaren zijn uitstaande schuld af tot 863 euro per inwoner in 2010 en zit daarmee flink onder het Vlaams gemiddelde van 1.100 euro. In andere grote steden in de ruime regio oogt het plaatje heel wat minder aantrekkelijk.

Open VLD wil geen belastingsverhoging. Om budgettaire evenwichten te bereiken moet onze stad aan de uitgavenzijde op de rem staan. Werkende mensen en ondernemers staan nu al een zeer hoge deel van hun inkomen af aan verschillende overheden. Brugge mag daar geen schepje bovenop doen.

Er werden kasbuffers voorzien om toekomstige uitdagingen vlotter aan te pakken. De aftredende legislatuurploeg van de stad Brugge kan op het einde van het jaar met opgeheven hoofd de scepter doorgeven aan het nieuwe bewindsteam. Dat leert de stadsrekening van 2011. Men telt vandaag 41.942.302 euro in kas, terwijl er ruim 50 miljoen euro aan reserve beschikbaar is. Dat is 25 procent hoger dan in 2006. Open Vld heeft afgelopen legislatuur uitdrukkelijk meegewerkt aan gezonde overheidsfinanciën