Asfalteringswerken R30 – Buiten Begijnenvest

5 sep

Op de R30 Buiten Begijnenvest wordt de rijweg afgefreesd en geasfalteerd vanaf de Unesco-rotonde tot voorbij het station. De asfalteringswerken stonden eerst op de planning voor deze zomer maar wegens te warme temperaturen ’s nachts en overdag kon de aannemer de werken niet uitvoeren. Omdat er meerdere lagen asfalt moeten aangebracht worden en deze slechts een deel van de nacht kunnen afkoelen om meteen weer de volle zon te verduren te krijgen, was dit met het zicht op de kwaliteit van het werk niet te verantwoorden. Deze werken zijn verplaatst naar de nachten van woensdag 25/9 en donderdag 27/9. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken worden de werken uitsluitend ’s avonds en ’s nachts uitgevoerd. De werken verlopen in twee fases:

  • Fase 1: de zone die wordt ingenomen omvat de afslaande rijstrook op de Unesco-rotonde richting station, de busbaan, de rechterrijstrook en de afslagstrook naar rechts richting station.
  • Fase 2: de zone die wordt ingenomen omvat de afrit Unesco-rotonde richting Maldegem en Oostkamp, de linkerrijstrook, de afslagstrook naar links en de middeneilanden.

Verkeersverloop

Om de hinder te beperken zal de aannemer vanaf 20u30 de signalisatie plaatsen en vervolgens van start gaan. Het verkeer blijft doorgang behouden op de andere arm van de Unesco-rotonde op 1 versmalde rijstrook. Tegen 6u ’s ochtends is de weg terug vrij voor alle verkeer.