Brugge Brugge Centrum Brugse binnenstad Openbaar domein

Zwemmen in de Coupure vanaf 27 juni

Berichtje aan de Bruggelingen: zwemmen in de Coupure wordt terug mogelijk!

Er komt opnieuw een zwemzone aan de Coupure. Het concept van de voorbije jaren passen we wegens de coronamaatregelen wel wat aan. Zo moeten zwemmers zich registreren, beperken we de toegang tot de pontons tot één persoon per 10 m² en tot maximum 30 personen en voorzien we ook geen kleedkamers. Diegene die willen zwemmen in de Coupure moeten dus thuis al hun zwemkledij aandoen.

Andere zaken die voor jullie nuttig zijn om te weten:

  • Zwemmen is mogelijk tussen 13 en 20 u.
  • De toegangskade verhuist dit jaar wegens werken naar de kant van de Predikherenrei.
  • De zwemzone is 30 meter lang, 14 meter breed en 2,5 meter diep, voor de kleintjes bouwen we een ploeterbadje van 15 cm diep.
  • Redders zien toe op de veiligheid en houden een oogje in het zeil.
  • Op het ponton mogen zwemmers geen alcoholische dranken drinken en ook geen elektronisch versterkte muziek afspelen.
  • Om 20u wordt het ponton volledig afgesloten. We schakelen nachtbewaking in om tijdens de sluitingsuren de rust te bewaren.
  • We controleren wekelijks de kwaliteit van het water. Zwemmen is uiteraard enkel toegestaan als het water aan de strenge kwaliteitseisen voldoet. Om de groei van blauwalgen tegen te gaan, installeren we een ultrasoon toestel en beluchten we het water zodat er voldoende zuurstof in het water komt.
In juni volgt meer info over hoe een plaatsje kan gereserveerd worden om te gaan zwemmen in de Coupure.
Er zal rekening gehouden worden met de afstandsregels, de toegang tot het ponton wordt beperkt tot 1 persoon per 10m²”, aldus Schepen Mercedes Van Volcem (Open Vld)

Binnenkort volgt er meer info over hoe je precies jouw plek kan reserveren. We hopen alvast op een mooie zomer met veel waterpret aan onze Brugse Reien.

Voor meer info: https://www.brugge.be/zwemmenincoupure