12de Autoloze Zondag

6 sep

Op 15 september 2019 vindt de 12de editie van de ‘Autoloze Zondag’ plaats. U kunt die dag weer een uitgebreid programma-aanbod beleven met o.a. MobiMarkt, Kroenkelen, het eendjesparcours van de stedelijke jeugddienst, de Cultuurmarkt, het slotconcert op de Burg, … Zoals gewoonlijk worden die dag ook tal van leuke initiatieven georganiseerd door bewoners, verenigingen of gebuurtekringen zoals de braderie in de Langestraat en Sint-Kruis Kermis.

Om u en alle bezoekers die dag in alle veiligheid te laten deelnemen en genieten van de animatie in het autovrije centrum, herinneren wij u graag aan volgende zaken: op zondag 15 september 2019 zal de volledige binnenstad (dit is het volledige gebied binnen de stadspoorten, met uitzondering van de Ring tussen de Bloedput en de Unescorotonde) verkeersvrij zijn tussen 10.00 en 18.00 uur. Omwille van de braderie zijn de Hoogstraat en de Langestraat verkeersvrij tot 20.00 uur.

Alle verkeer – uitgezonderd fietsers, stadsvoertuigen, De Lijn-bussen, (fiets)taxi’s, toeristische (fiets)koetsen, hulpdiensten en voertuigen van nutsmaatschappijen – wordt, op basis van een tijdelijke politieverordening verboden, zowel in- als uitgaand.

Verkeersvrije as

Er is ook een volledig verkeersvrije as voorzien. Van 10.00 tot 18.00 uur is alle verkeer en de doortocht van alle voertuigen, transport en rijdieren, verboden in volgende straten: Zuidzandstraat, Steenstraat, Markt, Breidelstraat, Burg, Burgstraat, Langestraat, Hoogstraat, Mallebergplaats, Philipstockstraat, Geldmuntstraat en Noordzandstraat. Deze bepaling geldt niet voor fietsers en hulpdiensten, noch voor (elektrische) rolstoelen gebruikt door personen met een handicap. Fietstaxi’s en -koetsen worden toegelaten zolang de drukte dit toelaat.

In uitzonderlijke gevallen kan een ‘doorlaatbewijs’ aangevraagd worden voor bepaalde autoluwe delen van de stad. Dit geeft echter geen toelating om te rijden op de volledige autovrije as. Een doorlaatbewijs kan aangevraagd worden met een gemotiveerde e-mail aan pz.brugge.autolozezondag@police.belgium.eu.

Bestuurders met toegang tot de autoluwe winkelstraten op zaterdagen en koopzondagen worden niet toegelaten.

Ook houders van een mindervalidenkaart en thuisverzorgingsdiensten dienen een doorlaatbewijs aan te vragen.