Bebloemingsactie: zet de bloemetjes buiten!

28 mrt

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Stad Brugge de ‘bebloemingsactie’. Met deze actie kunnen de inwoners van Brugge hun buurt nog mooier maken. De rode hanggeraniums kleuren al enkele jaren de Brugse buurten. Vorig jaar werden er 37.009 bloemetjes bedeeld over maar liefst 73 buurten.

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “Met deze actie mogen de inwoners van Brugge eens letterlijk de bloemetjes buitenzetten. Het doet me plezier dat dit bebloemingsinitiatief zo veel weerklank vindt bij de Bruggelingen. Het geeft kleur aan de buurt en het zorgt voor zuurstof in de wijk. Op deze manier ‘vergroenen’ we onze stad en laten we tegelijk buurten bloeien in samenwerking met buurtbewoners.”

De bebloemingsactie is een jaarlijkse samenwerking tussen de Groendienst en de Vrijwilligerscentrale van Stad Brugge. Samen leiden ze alles in goede banen en zorgen ze voor een vlot verloop tijdens de bedeling van de bloemetjes

We stellen vast dat de aanvragen voor de bloemetjes nog steeds in stijgende lijn gaan. Dit initiatief is er om het contact tussen buren verder te stimuleren en mensen bij elkaar te brengen. Ook voor de toevallige passant in de straat is dit een leuke actie, want alle bloemetjes dienen aan de voorgeven te worden geplaatst. Zo kan iedereen genieten van een mooi bloementapijt in de verschillende Brugse buurten.

Hoe aanvragen?
Het aanvragen van de bloemetjes gebeurt via de website www.brugsebuurten.be deze website bundelt alle informatie omtrent de Brugse Buurtcheques, de Buurtoppepper en al het nevenaanbod waaronder ook de bebloemingsactie valt. Naast het aanvraagformulier is er op de website ook meer uitleg te vinden over de voorwaarden om ook jouw straat of buurt in de bloemetjes te zetten.

Inschrijven voor de actie kan tot en met maandag 1 april via het online formulier op www.brugsebuurten.be (https://www.brugge.be/bebloemingsactie) de bedeling van de bloemetjes vindt plaats op zaterdag 20 april. Alle ingeschrevenen worden persoonlijk op de hoogte gebracht wanneer ze de bloemetjes mogen komen ophalen.

Meer info op www.brugsebuurten.be of bellen naar de Vrijwilligerscentrale op 050 44 86 48.