In voorjaar 2015 werken E40 tussen Mannekensvere & Nieuwpoort

4 nov

In het voorjaar van 2015 worden de herstellingswerken uitgevoerd van het tweede gedeelte tussen Mannekensvere en Nieuwpoort, dat blijkt uit een parlementaire vraag van Vlaams parlementslid Mercedes Van Volcem (Open Vld) aan minister van mobiliteit Ben Weyts(N-VA).

Het Agentschap Wegen en Verkeer voorziet o.a. het heraanleggen van de fundering in het rechterrijvak, het heraanleggen van de onderlaag en de definitieve toplaag in drainerende asfalt in de richting van Frankrijk, met inbegrip van de pech-, uitloop- en lanceerstroken en het heraanleggen van de toplaag op de afrit Nieuwpoort richting Frankrijk.  Men zal ook structurele herstellingswerken realiseren aan de verschillende onderbruggen in het vak Middelkerke – Nieuwpoort (brug over de Ijzer, brug in Sint-Joris, de overwelving van de Grote Beverdijkvaart, de brug over de N356 en de brug over de verlaten spoorweg).

“Het bedrag voor deze werken wordt geraamd op 2,17 miljoen euro.” besluit Van Volcem. “Gezien er weinig tot geen hinder wordt verwacht op Frans grondgebied, werd betreffende deze werken geen overleg gepleegd met de Franse autoriteiten.”