Mercedes steunt anti-eenzaamheidplan

5 sep

 

Brugge is volop bezig met de invulling van een anti-eenzaamheidsplan, zo is dinsdag gezegd naar aanleiding van vier trieste overlijdens afgelopen zomer. Het startschot van de uitwerking van dat plan wordt op 3 oktober gegeven met een conferentie onder de titel “In Brugge ben je niet alleen”.

Brugge werd de afgelopen maanden geconfronteerd met vier overlijdens op korte tijd, die pas later werden opgemerkt omdat de slachtoffers alleenstaand waren en in eenzaamheid leefden. De stad kondigde na die feiten aan werk te maken van een verregaand anti-eenzaamheidsplan.

Open Vld fractieleidster Mercedes Van Volcem reageert positief op de voorstellen.

“Voorstellen als ‘week van de verbondenheid’ en ‘In Brugge ben je niet alleen’ zijn goede manieren om stil te staan bij eenzaamheid en isolatie. Als we meer bewust worden rond eenzaamheid gaan we sneller signalen ontvangen en kunnen ingrijpen.”

Ook initiatieven als ‘Senioren op Kot’ zou goed zijn. Bepaalde woonvormen waarbij senioren dicht bij elkaar wonen en waarbij kleine diensten aangeboden worden door de sociale economie (boodschappen doen, kader ophangen, …), zijn zaken waar Van Volcem in het verleden al voor pleitte (o.a. in haar verkiezingsprogramma 2012).

“De langste toast in Brugge had ook mooi geweest. Net zoals buurtfeesten zijn dit zaken die de Bruggeling bij elkaar brengt. Het doet mensen praten en kennismaken met elkaar. Als iedereen zijn buur zou kennen, en af toe elkaar eens zou helpen, dan krijg je het gevoel nooit alleen te zijn.”

 Beter een goede buur dan een verre vriend is een goed moto. ‘En ik ben de buur van de burgemeester’, lacht Van Volcem.

Voor meer informatie over de ‘week van de verbondenheid’ kan u hier terecht:

http://www.weekvanverbondenheid.be

Mercedes Van Volcem
Fractieleider Open Vld Brugge

Kandidaat Burgemeester 2018