Van Volcem: “Café Putje sluiten bedenkelijke maatregel”

10 apr

De burgemeester besliste eind maart om café ‘t Putje te sluiten op dagen dat Club Brugge een thuismatch speelt. Aanleiding van de beslissing is een incident ter hoogte van het café op 12 maart, na een thuismatch tegen Besiktas, waarbij twee mensen gewond geraakten. “Ik weet niet of die drastische maatregel de veiligheid verhoogd, omdat het probleem zich dan kan verplaatsen, waardoor je minder controle hebt op eventuele incidenten. Bovendien moet de stad eerst in dialoog gaan met de supporters in plaats van onmiddellijk te straffen.” reageert Van Volcem.  Van Volcem diende een interpellatie in en zal hierover tussenkomen op eerst komende gemeenteraad.

In nasleep daarvan richtten enkele supporters een Facebookpagina op met de oproep om het café alsnog open te kunnen houden op voetbaldagen. Ondertussen sluiten bijna 3000 mensen zich aan bij de Facebookpagina. Club Brugge speelt nog heel wat matchen in de Play-offs en zelfs in de Europa League.

“Dit is een drastische beslissing die voor de uitbaters inkomstenverlies betekent. Ook veel supporters moeten nu noodgedwongen uitwijken. Men treft hier niet alleen de amokmakers, maar ook de uitbaters én vele goed menende supporters. Mogelijks wordt de situatie zelfs minder controleerbaar en bekomt u het omgekeerde effect dan wat u beoogt: het verhogen van de veiligheid.” Aldus het Brugse parlementslid.